Prajitura cu visine, iaurt si cacao

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 2 Iul 2015 | 10316 vizualizari

 

O prajitura cu visine si iaurt in care am adaugat si cacao. A iesit foarte pufoasa.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 140 g iaurt
  • 100 ml ulei
  • 250 g zahar
  • 150 g faina
  • 50 g cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 500 g visine fara samburi
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine, iaurt si cacao:

Separam albusurile de galbenusuri.Amestecam bine galbenusurile cu uleiul , apoi adaugam iaurtul.Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste zaharul.Peste albusurile spuma adaugam amestecul de galbenusuri amestecand usor, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.Turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt, asezam visinile deasupra si introducem in cuptorul incins pana se despride de pe margini.Pentru a verifica daca s-a copt prajitura facem si testul cu scobitoarea.

Lasam prajitura sa se raceasca apoi o servim pudrata cu zahar.

TIPS-URI

1

Praful de sare il adaugam in galbenusuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine, iaurt si cacao" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Parisul in flacari