Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

de Rocsi in Prajituri, 19 Apr 2015 | 13118 vizualizari

 

Am ales pentru acest week-end o prajitura cu o crema fina, combinata cu un blat pufos cu visine, pentru ca asa a fost dorinta alor mei...De fapt, ei mi-au cerut o prajitura cu crema, iar eu am inceput sa scot ingredientele de prin frigider, camara si cam asta a iesit. Este absolut divina, exact cum ne place! Merita probata ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 3 oua
    • 2 albusuri
    • 5 linguri zahar
    • 100 gr ciocolata amaruie
    • 4 linguri lapte
    • 7 linguri faina
    • 2 lingurite rase praf de copt
    • 1 borcan mic de visine fara samburi
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    Crema:
    • 2 galbenusuri
    • 600 ml lapte
    • 4 linguri amidon
    • 7 linguri zahar
    • 250 gr mascarpone
    • 1 pastaie de vanilie
    • 1 mana miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone:

Blatul: Ciocolata o rupem bucatele, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se racoreasca. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam laptele, esenta, ciocolata topita, praful de copt si faina. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam cu o paleta in compozitia de mai sus, cu miscari lente. Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, scurgem visinele de sirop, le asezam in tava.  Turnam usor compozitia de blat, o nivelam. Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute. Cand este copt blatul, il scoatem, il lasam sa se raceasca, apoi il intoarcem cu visinele in sus.

Crema: Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si cateva linguri de lapte. Amestecam bine, punem semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon. Fierbem crema, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o budinca. O tragem de pe foc cand este gata, o acoperim cu o folie si o lasam sa se raceasca. Peste crema rece, punem mascarponele, mixam. Crema obtinuta o punem peste blat, o nivelam bine. Miezul de nuca il punem intr-o tigaie si il prajim putin. Il tocam bucati potrivite, il presaram peste crema. Dam prajitura la rece macar 2 ore, apoi servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

Rocsi 1

17.05.2015, 20:02

Angi poti face cu ce fructe iti place si ce ai

angib 1

17.05.2015, 23:40

a iesit super buna!! sarumana de reteta. crema a cam cazut ea putin de pe deasupra dar nu conteaza.

Rocsi 1

18.05.2015, 10:06

A mea a iesit numai buna sa o pot taia. Putin mai mult amidon data viitoare si e bine. Multumesc ca ai incercat reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv cu pâine, roșii și brânză gorgonzola

Aperitiv cu pâine, roșii și brânză gorgonzola ideal pentru orice ocazie.

citeste mai mult
Aperitiv cu pâine, roșii și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200