Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

de Rocsi in Prajituri, 19 Apr 2015 | 13013 vizualizari

 

Am ales pentru acest week-end o prajitura cu o crema fina, combinata cu un blat pufos cu visine, pentru ca asa a fost dorinta alor mei...De fapt, ei mi-au cerut o prajitura cu crema, iar eu am inceput sa scot ingredientele de prin frigider, camara si cam asta a iesit. Este absolut divina, exact cum ne place! Merita probata ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 3 oua
    • 2 albusuri
    • 5 linguri zahar
    • 100 gr ciocolata amaruie
    • 4 linguri lapte
    • 7 linguri faina
    • 2 lingurite rase praf de copt
    • 1 borcan mic de visine fara samburi
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    Crema:
    • 2 galbenusuri
    • 600 ml lapte
    • 4 linguri amidon
    • 7 linguri zahar
    • 250 gr mascarpone
    • 1 pastaie de vanilie
    • 1 mana miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone:

Blatul: Ciocolata o rupem bucatele, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se racoreasca. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam laptele, esenta, ciocolata topita, praful de copt si faina. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam cu o paleta in compozitia de mai sus, cu miscari lente. Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, scurgem visinele de sirop, le asezam in tava.  Turnam usor compozitia de blat, o nivelam. Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute. Cand este copt blatul, il scoatem, il lasam sa se raceasca, apoi il intoarcem cu visinele in sus.

Crema: Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si cateva linguri de lapte. Amestecam bine, punem semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon. Fierbem crema, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o budinca. O tragem de pe foc cand este gata, o acoperim cu o folie si o lasam sa se raceasca. Peste crema rece, punem mascarponele, mixam. Crema obtinuta o punem peste blat, o nivelam bine. Miezul de nuca il punem intr-o tigaie si il prajim putin. Il tocam bucati potrivite, il presaram peste crema. Dam prajitura la rece macar 2 ore, apoi servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

Rocsi 1

17.05.2015, 20:02

Angi poti face cu ce fructe iti place si ce ai

angib 1

17.05.2015, 23:40

a iesit super buna!! sarumana de reteta. crema a cam cazut ea putin de pe deasupra dar nu conteaza.

Rocsi 1

18.05.2015, 10:06

A mea a iesit numai buna sa o pot taia. Putin mai mult amidon data viitoare si e bine. Multumesc ca ai incercat reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni