Prajitura cu visine si smantana

de dariadeea in Prajituri, 17 Mai 2013 | 5043 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina sau unt
  • 300 g zahar
  • 250 g de faina
  • 3 lingurite rase de praf de copt
  • 2 borcane compot de visine
  • 750 ml lapte
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 600 g de smantana
  • 2 plicuri tort gelee rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si smantana:

Mai intai am scos visinile din compot,le-am scos samburii si le-am pus intr-o sita la scurs.Compotul se pastreaza pentru ca il vom folosi la preparearea jeleului.


Intr-un bol am batut cu mixerul untul (la temperatura camerei sa fie),am adaugat treptat 200 g de zahar,apoi ouale ,cate unul la diferenta de 1 min,dupa care am pus in 2 transe faina amestecata bine cu praful de copt.Am amestecat foarte bine pana ce se omogenizeaza toate ingredientele.


Am pus compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor la 180 de grade timp de 30 de min.


Am scos tava din cuptor si am lasat la racit un pic.Intre timp am pregatit budinca conform instructiunilor de pe ambalaj cu 100g de zahar si 750 ml lapte.Peste budinca fierbinte am adaugat smantana si am amestecat bine.


Peste blat am adaugat visinile bine scurse,peste care am intins crema de budinca.Am pus din nou la cuptor (in cuptorul fierbinte) pentru 25 de min.Dupa care am oprit cuptorul si am mai lasat 10 min cu usa cuprorului deschisa.Dupa care am scos si am lasat la racit.


Cand s-a racit am preparat tort-geleul rosu dupa indicatiile de pe ambalaj.Am folosit compotul de visine.


Am turnat peste budinca si am lasat la racit.Se portioneaza dupa ce s-a racit.Eu am bagat vreo 2 ore la frigider ,dupa care am portionat-o.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (12)

laura_n 1

18.05.2013, 17:49

ce bine arata

jullander999 1

21.05.2013, 12:48

dar ouale??? cate??

dariadeea 1

21.05.2013, 23:52

da, imi cer scuze 4 oua

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit