Prajitura cu visine si smantana

de dariadeea in Prajituri, 17 Mai 2013 | 9115 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina sau unt
  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 250 g de faina
  • 3 lingurite rase de praf de copt
  • 2 borcane compot de visine
  • 750 ml lapte
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 600 g de smantana
  • 2 plicuri tort gelee rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si smantana:

Mai intai am scos visinile din compot,le-am scos samburii si le-am pus intr-o sita la scurs.Compotul se pastreaza pentru ca il vom folosi la preparearea jeleului.

Intr-un bol am batut cu mixerul untul (la temperatura camerei sa fie),am adaugat treptat 200 g de zahar,apoi ouale ,cate unul la diferenta de 1 min,dupa care am pus in 2 transe  faina amestecata bine cu praful de copt.Am amestecat foarte bine pana ce se omogenizeaza toate ingredientele.

Am pus compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor la 180 de grade timp de 30 de min.

Am scos tava din cuptor si am lasat la racit un pic.Intre timp am pregatit budinca conform instructiunilor de pe ambalaj cu 100g de zahar si 750 ml lapte.Peste budinca fierbinte am adaugat smantana si am amestecat bine.

Peste blat am adaugat visinile bine scurse,peste care am intins crema de budinca.Am pus din nou la cuptor (in cuptorul fierbinte) pentru 25 de min.Dupa care am oprit cuptorul si am mai lasat 10 min cu usa cuprorului deschisa.Dupa care am scos si am lasat la racit.

Cand s-a racit am preparat tort-geleul rosu dupa indicatiile de pe ambalaj.Am folosit compotul de visine.

Am turnat peste budinca si am lasat la racit.Se portioneaza dupa ce s-a racit.Eu am bagat vreo 2 ore la frigider ,dupa care am portionat-o.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

laura_n 1

18.05.2013, 17:49

ce bine arata

jullander999 1

21.05.2013, 12:48

dar ouale??? cate??

dariadeea 1

21.05.2013, 23:52

da, imi cer scuze 4 oua

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta creata dobrogeana