Prajitura de biscuiti si miez de lapte

de MotanLaOale in Prajituri, 14 Mar 2014 | 34044 vizualizari

 

Aveam prin frigider Miez de lapte si am zis sa fac ceva cu el, ca asa nu prea ne atragea. Si cum in camara se uscau numerosi biscuiti a iesit prajitura asta. Buna, buna!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 600g biscuiti
  • 2 lingurite nescafe
  • 200ml apa
  • CREMA
  • 216g branza miez de lapte de la Delaco
  • 100g unt
  • 6 linguri zahar
  • 250ml frisca lichida
  • 3 plicuri zahar vanilat Burbon
  • 1 plic intaritor frisca
  • DECOR
  • 200g fineti
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura lapte
  • fulgi ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de biscuiti si miez de lapte:

Miezul de lapte se pune in robot impreuna cu untul, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema.


Frisca se mixeaza separat cu praful intaritor.


Se amesteca bine crema cu frisca pana la omogenizare.


Nesul se dizolva in apa si se pune intr-un castron.


Se ia o tava si se tapeteaza cu folie alimentara pe fund si pe laterale.


Se ia cate un biscuite, se inmoaie in nes sa se insiropeze si se pune in tava pana se completeaza un strat intreg.


Se pune un strat de crema pe toata suprafata, dupa care se reia operatia, un strat de biscuiti inmuiati, un strat de crema.


Pe stratul din mijloc se intinde fineti.


Ultimul strat este de biscuiti inmuiati.


Se inbraca in folie alimentara, se preseaza putin, se pune un blat de lemn gros peste, greutate si se introduce in frigider pana a doua zi.


Se scoate din frigider, se rastoarna pe o tava si se scoate folia alimentara.


Se topeste ciocolata cu untul si laptele si se toarna peste biscuiti si se intinde pe toata suprafata.


Se presara fulgi de ciocolata alba.


Se portioneaza si se serveste.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Biscuitii se pot insiropa in aproape orice va place (cafea, cacao, zeama de compot, ....)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de biscuiti si miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Sylvie 1

08.08.2014, 23:26

Multumesc pentru raspuns

babi5 1

07.10.2014, 12:14

T

MotanLaOale 1

07.10.2014, 14:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si capsuni