Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos

de angyb in Prajituri, 29 Apr 2013 | 2875 vizualizari

 

Cum imi statea de mult gandul la aceasta prajitura cand am fost acasa mi-am adus niste branza de vaca si am executat aceasta bunatate.......

 

INGREDIENTE

Bilutele de branza:

  • 250g branza de vaca
  • 50 g nuca de cocos
  • 3 lg amidon
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri

Blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 50g ciocolata topita
  • 50g zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri

Glazura:

  • 120 ml lapte
  • 50g zahar
  • 25 g unt
  • 100 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos:

Pregatim mai intai bilutele de branza:Amestecam bine toate ingredientele si formam bilute de marimea unei nuci ,si le asezam intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt.

Blatul: Batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si mixam bine pana obtinem o spuma tare.Galbenusurile le amestecam cu uleiul si esenta de rom si le turnam peste albusuri si amestecam usor. Faina se amesteca cu cacao si drojdia si le adaugam la compozitia de oua amestecand de sus in jos.

Turnam compozitia peste bilutele de branza si dam la cuptor la foc mediu pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasam prajitura sa se racoreasca in tava si intre timp pregatim sosul de ciocolata-

Punem lapte impreuna cu zaharul sa fiarba la foc mic (fara sa de in clocot) aproximativ 5 minute. Luam de pe foc si adaugam untul si ciocolata si le amestecam bine pana cand se topesc. Lasam sa se racoresca 5 minute dupa care turnam peste prajitura inca calduta dupa care o lasam sa se racesca in tava.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

angyb 1

30.04.2013, 08:38

Multumesc la toate

Sim0na 1

30.04.2013, 09:51

delicioasa prajitura!

mena29 1

30.04.2013, 13:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de aproape macarons