Prajitura de post cu crema de ness

de oana_d in Prajituri, 6 Apr 2013 | 18964 vizualizari

 

O laud. Este reteta cea mai accesata din blogul meu, de cand e el si pana acum :)

 

INGREDIENTE

  • blatul:
  • un pahar de zahar,
  • 2 pahare de faina,
  • un pahar de apa,
  • 1/2 pahar de ulei,
  • 3 linguri de miere,
  • o lingura rasa de nuca de cocos,
  • 1/2 pliculet de praf de copt,
  • 2 linguri de rom,
  • coaja de lamaie,
  • o mana de stafide.
  • Tava de 20/30 cm, hartie de copt.
  • - crema:
  • un pachet de margarina,
  • o jumatate de borcan de miere (borcan de 400 ml),
  • 6 lingurite pline de ness,
  • 2 lingurite apa calda,
  • o lingura de rom.
  • - glazura caramel de la dr. Oetker.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu crema de ness:

Ingredientele pentru blat se amesteca bine pana la omogenizarea completa. Rezulta un aluat fluid care se pune in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Lasati in cuptorul incins, la foc potrivit (maxim 180 de grade C) cca 30 de minute. Dupa ce trece testul scobitorii se scoate tava si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se face crema: se mixeaza margarina (la temperatura camerei) cu putina miere din cantitatea totala, apoi cu 2 lingurite de ness. Dupa ce devine cremoasa, se incorporeaza esenta de cafea facuta din restul de ness si cele 2 lingurite de apa calda. Se incorporeaza cate putin, exact ca la maioneza, si la fel ca la maioneza, se amesteca crema cu lingura in aceeasi directie. Se adauga cand ness topit, cand miere pana rezulta un gust normal dulce-amarui si o consistenta cremoasa. La urma se adauga si lingura de rom, sau o fiola de esenta. 

Dupa ce blatul este racit, se scoate usor hartia de copt, se acopera cu crema, se portioneaza si se serveste dupa ce sta la rece cateva ore.

TIPS-URI

1

paharul folosit sa aiba intre 200 si 250 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu crema de ness" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post, cu gem si nuca