Prajitura de post cu mere

de Valclaudia in Mancaruri de post, 16 Apr 2016 | 5814 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 3 linguri zahar brun
  • 200 gr. gris
  • 230 gr. zahar
  • 370 gr. faina
  • 100 ml ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu mere:

Merele se spala, se curata si se trec pe razatoare.

Punem merele cu 3 linguri zahar brun, uleiul si un plic zahar vanilat la foc, lasam sa se caleasca pana scade zeama lasata. La final presaram scortisoara si amestecam.

Preincalim cuptorul la 180 grade.

Intr-un bol incapator amestecam faina cu grisul,zaharul si praful de copt.

Tapetam tava cu hartie de copt si intindem jumatate din cantitatea de amestec uscat, nivelam.

Deasupra repartizam jumatate din merele calite,nivelam.

Intindem si partea a doua din amestecul uscat iar la final ultimul strat va fi din nou unul cu mere.

Dam tava la cuptor pentru 40 minute pana se coace prajitura.

Lasam la racit in tava, pudram cu zahar pudra, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

18.04.2016, 08:22

super buna!

mirela0911 1

18.04.2016, 20:36

Ah, ce bunatate!

mihaelar63 1

21.04.2016, 13:48

Ce frumoasa prezentare Acum primesc sii eu o feliuta ?

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu mere