Prajitura de post cu mere

de Valclaudia in Mancaruri de post, 16 Apr 2016 | 2920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 3 linguri zahar brun
  • 200 gr. gris
  • 230 gr. zahar
  • 370 gr. faina
  • 100 ml ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu mere:

Merele se spala, se curata si se trec pe razatoare.


Punem merele cu 3 linguri zahar brun, uleiul si un plic zahar vanilat la foc, lasam sa se caleasca pana scade zeama lasata. La final presaram scortisoara si amestecam.


Preincalim cuptorul la 180 grade.


Intr-un bol incapator amestecam faina cu grisul,zaharul si praful de copt.


Tapetam tava cu hartie de copt si intindem jumatate din cantitatea de amestec uscat, nivelam.


Deasupra repartizam jumatate din merele calite,nivelam.


Intindem si partea a doua din amestecul uscat iar la final ultimul strat va fi din nou unul cu mere.


Dam tava la cuptor pentru 40 minute pana se coace prajitura.


Lasam la racit in tava, pudram cu zahar pudra, portionam si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

18.04.2016, 08:22

super buna!

mirela0911 1

18.04.2016, 20:36

Ah, ce bunatate!

mihaelar63 1

21.04.2016, 13:48

Ce frumoasa prezentare Acum primesc sii eu o feliuta ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu mere