Prajitura " Deliciu"

de RuxyRux in Mancaruri de post, 22 Mar 2013 | 37374 vizualizari

 

O prajitura minunata...de post by Ruxy......o combinatie delicioasa de crema de lamaie, gem de merisoare si nuca, unde ingredientul vedeta este untul de cacao pe care vi-l recomand sa-l incercati si sa-l folositi la prepararea prajiturilor, le confera o aroma deosebita...

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 400 ml frisca vegetala( Hulala)
  • 300 ml apa( plata de izvor)
  • 200 ml unt de cacao( topit)
  • 12 linguri zahar
  • 1 cana plina de faina( cu varf)
  • vanilie
  • 2 linguri gem( piersici, caise)
  • coaja de lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat( stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie)
Crema de lamaie:
  • 400 ml frisca lichida
  • zeama de la o lamaie
  • 100 ml unt de cacao( topit)
  • 12 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • vanilie
  • coaja de lamaie( de la o bucata)
  • o cana de nuca+ 1 plic de zahar vanilat
  • 1 borcan de gem de merisoare( sau la alegere gemul preferat)
  • ciocolata neagra pentru razuit
  • frisca batuta pentru stratul de deasupra( eu am batut 300 ml de frisca vegetala)+2 linguri de zahar si un mic praf de vanilie)
tava 40/28
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura " Deliciu":

Am preparat blatul:

Am pus la mixer frisca lichida si zaharul, untul topit si aromele, apoi faina cu bicarbonatul stins cu lamaie si apa plata, iar la sfarsit am incorporat gemul.

Am copt blatul la 180 de grade pentru 30 de minute intr-o tava tapetata cu hartie pergament. Nu va speriati daca blatul pare foarte moale, dupa ce sa raceste devine spongios si bine inchegat, dar totodata super pufos si fara sa aiba nevoie de insiropare L-am dat la rece.

Crema: Se amesteca cu un tel ingredientele pentru crema usor, apoi se trece totul intr-un vas si se pune la foc mic sa se ingroase. Aveti grija sa nu se prinda de fund se leaga destul de repejor. Dupa 7 sau 8 minute se ia crema de pe foc si se da la rece nu inainte de a baga mixerul pentru o mai buna omogenizare( crema iese mai fina).

Blatul se trece pe un platou, usor pe sub blat se scoate foaia pergament.

Se unge cu crema racita bine, apoi se adauga gemul, deasupra nuca macinata si amestecata cu zaharul vanilat, iar ultimul strat se pune frisca. O nivelati cu grija cu o spatula astfel incat sa nu ridice nuca. :)

Razuim ciocolata si e gata de pus la rece pentru minim o ora.

E o mare mare bunatate aceasta prajitura deliciu si daca veti spune cuiva ca e si de post...aveti toate sansele sa nu va creada:)))  

 

TIPS-URI

1

Untul de cacao il gasiti de cumparat pe driedfruits.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura " Deliciu"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (77)

JamilaCuisine 1

25.04.2013, 10:18

Chiar ca deliciu.... super!

camelia75 1

14.07.2013, 22:03

Excelenta!!!

Krystyan Trendy 1

12.12.2013, 17:42

superba prajitura

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sote de ciuperci cu varza murata