Prajitura dementa cu urda si menta

de lia maria in Prajituri, 30 Iul 2011 | 3647 vizualizari

 

O combinatie irezistibila…dulce, acrisoara, aromata, ce mai…e minunata!

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 250g urda
  • 100g unt
  • 150ml sirop concentrat de menta
  • 250g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100g curmale deshidratate, fara samburi si maruntite
  • 100g ciocolata alba
  • 100g gem de corcoduse/caise

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura dementa cu urda si menta:

Frecam galbenusurile cu zaharul, pana se dizolva. Separat in alt bol amestecam untul cu urda, apoi le adaugam peste galbenusuri . Turnam si siropul de menta si omogenizam compozitia. Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt )si le incorporam in amestec. Mai adaugam si jumatate din cantitatea de ciocolata(50g) si fructele, amestecam usor cu o paleta, dupa care rasturnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pergament. Dam tava la cuptor, pentru 55’, apoi lasam prajitura la racit.



Indepartam hartia de copt, ungem blatul cu un strat subtire de gem de corcoduse, dulce acrisor si presaram deasupra ciocolata alba. Eu am folosit “nasturei de ciocolata” pe care i-am maruntit in robot.



Asezam prajitura pe un platou, taiem felii generoase si servim …







Pofta buna!







TIPS-URI

1

faina

2

sirop de menta

3

ciocolata alba

4

curmale

5

oua

6

urda

7

zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dementa cu urda si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 29 %
239.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

lia maria 1

01.08.2011, 09:44

mediato
mamaelena
mihaela
motanel va servesc cu mare, mare drag pe toti bucatarasii ca toti imi santeti dragi

Corinuta 1

01.08.2011, 23:29

minunata!

adry88 1

04.08.2011, 16:54

foarte gustoasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava de post
  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

  • 05

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de sfeclă cu rădăcină de țelină la borcan

ieri la 09:04

Supa crema de brocoli

ieri la 08:49

Clatite cu branza si bezea

de Rocsi 9

pe 03.12 la 17:53

Batoane de cartofi cu cascaval, la cuptor

de RODIMUR 7

pe 03.12 la 05:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty