Prajitura DENY

de Michelle in Prajituri, 29 Noi 2009 | 3014 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 12 lg zahar,
  • 12 lg faina,
  • 1plic zahar vanilat,
  • o lingurita praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • un plic crema de vanilie,
  • 300 gr frisca,
  • sirop de capsuni (pentru insiropare),
  • Glazura:
  • 1 borcan gem de capsuni
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura DENY:

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri,galbenusul + zahar + vanilie amestecam bine,apoi batem albusurile spuma si le incorporam cu crema de galbenusuri, adaugam si faina+ praf de copt si turnam compozitia intr-o tava tapetata. Bagam la cuptor 25 minute, facem testul cu scobitoarea. Scoatem blatul cand este copt si il lasam la racit, apoi il taiem in doua.

Crema: preparam crema exact cum scrie pe plic.Pregatim si frisca.

Glazura: Gemul de capsuni il rasturnam intr-o oala si il punem la foc si daca e nevoie le mai mixam pentru a avea o glazura fina.

Insiropam blatul (partea de jos) punem stratul de crema de vanilie, apoi stratul de frisca, asezam si partea celalalta de blat, insiropam si turnam gemul caldut...punem prajitura la frigider....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura DENY" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

elena1988

elena1988 1

02.02.2011, 16:56

- TABITA -

- TABITA - 1

01.03.2013, 12:09

Foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro