Prajitura DENY

de Michelle in Prajituri, 29 Noi 2009 | 5239 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 12 lg zahar,
  • 12 lg faina,
  • 1plic zahar vanilat,
  • o lingurita praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • un plic crema de vanilie,
  • 300 gr frisca,
  • sirop de capsuni (pentru insiropare),
  • Glazura:
  • 1 borcan gem de capsuni
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura DENY:

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri,galbenusul + zahar + vanilie amestecam bine,apoi batem albusurile spuma si le incorporam cu crema de galbenusuri, adaugam si faina+ praf de copt si turnam compozitia intr-o tava tapetata. Bagam la cuptor 25 minute, facem testul cu scobitoarea. Scoatem blatul cand este copt si il lasam la racit, apoi il taiem in doua.

Crema: preparam crema exact cum scrie pe plic.Pregatim si frisca.

Glazura: Gemul de capsuni il rasturnam intr-o oala si il punem la foc si daca e nevoie le mai mixam pentru a avea o glazura fina.

Insiropam blatul (partea de jos) punem stratul de crema de vanilie, apoi stratul de frisca, asezam si partea celalalta de blat, insiropam si turnam gemul caldut...punem prajitura la frigider....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura DENY" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura multicolora