Prajitura din piscoturi cu spuma de ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 17 Feb 2013 | 14872 vizualizari

 

Simplu,rapid si delicios !

 

INGREDIENTE

  • 400 g piscoturi
  • 400-450 ml cafea concentrata+esenta de rom

Crema:

  • 250 g ciocolata
  • 4 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 100 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 zahar vanilat
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina+50 ml apa rece
  • cacao/nesquik pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din piscoturi cu spuma de ciocolata:

Pentru crema topim ciocolata cu 50 ml frisca pe baie de aburi.Luam de pe foc si adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul vanilat.


Hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 min.O topim pe baie de aburi/mircounde(atentie sa nu fiarba) si o adaugam peste ciocolata amestecand continuu pana se omogenizeaza apoi adaugam mascarponele.


Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa.O adaugam peste ciocolata amestecand usor de jos in sus pana se incorporeaza.Adaugam si restul de frisca batuta tare(200 ml) si dam crema la rece pentru 30 de minute.


Asamblare:


Un rand de piscoturi inmuiate in cafea/unul de crema si tot asa pana terminam.


Pudram prajitura cu cacao si dam la rece pana la momentul servirii(minim 3-4 ore)


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din piscoturi cu spuma de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mamaieelena 1

18.02.2013, 21:34

Bya Ralu 1

18.02.2013, 22:55

Lavinia 1

19.02.2013, 08:57

Multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peste copt cu ierburi aromate

ieri la 22:23

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

ieri la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

pe 21.08 la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

pe 21.08 la 23:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Catalina