Desert prajitura indecisa cu banane si ness

de Constelatialeu in Prajituri, 6 Noi 2021 | 3646 vizualizari

 

Am denumit-o indecisa pentru ca am inceput intr-un fel si am terminat-o in altfel. Oricum nu aveam nici o idee cum o sa fie, doar mi-am scos pe masa ingredientele ce trebuiau folosite cat mai curand, niste banane, niste lapte condensat, niste mascarpone.

 

INGREDIENTE

  • 48 piscoturi
  • lapte pentru inmuiat piscoturile
  • 30 g ness
  • 220 g lapte condensat
  • 250 g mascarpone
  • 500 g banane foarte coapte
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 10 g gelatina + 40 ml apa rece
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • decor
  • bomboane trufe
  • tava cu pereti detasabili 24/35 cm
  • folie acetata si folie alimentara
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura indecisa cu banane si ness:

Tava pe care am folosit-o ( 24/35 cm) am imbracat-o cu folie alimentara la baza, iar marginile cu folie acetata. Am inmuiat 24 de piscoturi in lapte si le-am asezat pe doua randuri pe fundul tavii. Laptele condensat impreuna cu nessul le-am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa, apoi am incorporat mascarponele si bananele, mixand cca 3-4 min dupa fiecare. Separat am amestecat 3 oua cu 3 linguri de zahar, am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce si-a dublat volumul. Am luat vasul de pe baia de abur am incorporat gelatina hidratata-n apa rece si am lasat cateva minute pana ce am batut frisca. Intr-un castron incapator am pus crema de oua, apoi crema de ness si la final am incorporat frisca batuta spuma tare. Jumatate din crema obtinuta am intins-o peste stratul de piscoturi inmuiate, am nivelat si apoi am asezat restul de 24 piscoturi inmuiate in lapte, le-am asezat cate 8 buc pe 3 randuri, am intins restul de crema si am decorat cu bomboane trufe date pe razatoarea mica.Am bagat tava la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura indecisa cu banane si ness" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu branza cu foi de casa