Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -

de MotanLaOale in Prajituri, 19 Iun 2013 | 17076 vizualizari

 

Si uite asa incetisor din vorba in vorba, mai mult hlizeala, din reteta in reteta, mai mult ale voastre am ajuns si eu, dupa doi ani jumatate, la reteta 350. Nu va mai zic ce placere am sa stau toata ziua cu voi pe site ca stiti de acum! Avand multe albusuri ramase in congelator am facut un guguluf si niste briose pentru toti bucatarasii!

 

INGREDIENTE

  • 14 albusuri
  • 14 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 7 linguri ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • UMPLUTURA
  • rahat
  • mix fructe deshidratate (ananas, banane, papaia, stafide, cocos)
  • 2 lingurite cacao
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc.


Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana se intareste.


Se adauga zaharul vanilat si treptat uleiul si se mixeaza bine.


Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o spatula pana la omogenizare.


O treime din compozitie se pune intr-un castron si se amesteca cu cacaoa cu o spatula pana la omogenizare.


Forma de guguluf se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.


Rahatul se taie bucatele si se tavalesc prin zahar pudra sa nu se lipeasca.


In forma de guguluf se pune jumatate din compozitia alba si se presara bucatile de rahat.


Se toarna compozitia cu cacao si se presara mixiu de fructe deshidratate.


Rahatul si fructe deshidratate se pun dupa gustul fiecaruia, mai multe sau mai putine.


Deasupra se toarna compozitia alba ramasa si se niveleaza.


Eu facand din multe albusuri mi-a ramas compozitie si am facut si niste briose, respectand aceiasi pasi.


Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 30-40 minute pana este facut si rumenit putin deasupra.


Se face testul cu scobitoarea.


Se lasa sa se raceasca 10-15 minute, se scoate din forma si se lasa sa se raceasca complet.


Se poate orna dupa dorinta cu diverse glazuri, frisca, ducceata....


Eu am presarat putin zahar pudra.


Se taie si se serveste!


Pofta Buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (94)

MotanLaOale 1

28.10.2013, 22:46

Imi pare rau. Eu nu folosesc decat ingrediente de baza fara adausuri, de varsta si obisnuinta. Secretul este in baterea albusurilor. Sa stii ca ce vezi in poza este facut cum scrie, fara smecherii ascunse. Inca o data imi pare rau ca nu ti-a iesit ca la mine!

adela_64 1

30.12.2013, 08:44

La multi ani, Motane! Dupa cum am spus, am asteptat Craciunul sa fac cozonac si cu albusurile sa faca acest chec. A iesit perfect! Eu l-am pus in forme de chec obisnuite ca inca nu am o forma de guguluf. Am sa postez poze dupa ce trece nebunia cu sarbatorile. Iti doresc din suflet toate cele bune si un an nou plin de sanatate si "retete minunate"!

MotanLaOale 1

30.12.2013, 11:45

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri cu cirese