Chec din albusuri

de Aletta in Prajituri, 15 Ian 2017 | 4222 vizualizari

 

Mi-au ramas ceva albusuri prin frigider de la Revelion si a cam venit timpul sa le folosesc si pe ele, mai ales ca am avut si tema ptr concurs chec si atunci de ce nu. Minunata reteta lui Teo Kitchen, a iesit super.
Ca la bucatarasi acasa!!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de albusuri
  • 1 cana de faina
  • 1 cana de zahar
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • nuca sau ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, apoi se adauga treptat zaharul pana se obtine o bezea tare; mai ales ca nu avem praf de copt in reteta, aerul din albusuri va face aluatul de chec sa creasca frumos, deci trebuie batute foarte bine spuma de albusuri.

Se adauga faina in 3 transe, apoi se adauga in compozitie si esenta de vanilie.

Eu am adaugat ciocolata neagra tocata grosier, desi initial am pregatit nuca, dar am optat pentru ciocolata.

Se toarna intr-o tava de chec, de cozonac, tapetata cu hartie de copt si se coace la 160 de grade C, cam 30-40 de minute.

Se face testul scobitorii.

Se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna !!

TIPS-URI

1

se poate adauga mac sau cacao, etc

2

cana a avut gramajul de 250 g ptr. fiecare ingredient

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu visine