Chec din albusuri

de Aletta in Prajituri, 15 Ian 2017 | 1691 vizualizari

 

Mi-au ramas ceva albusuri prin frigider de la Revelion si a cam venit timpul sa le folosesc si pe ele, mai ales ca am avut si tema ptr concurs chec si atunci de ce nu. Minunata reteta lui Teo Kitchen, a iesit super.
Ca la bucatarasi acasa!!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de albusuri
  • 1 cana de faina
  • 1 cana de zahar
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • nuca sau ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, apoi se adauga treptat zaharul pana se obtine o bezea tare; mai ales ca nu avem praf de copt in reteta, aerul din albusuri va face aluatul de chec sa creasca frumos, deci trebuie batute foarte bine spuma de albusuri.


Se adauga faina in 3 transe, apoi se adauga in compozitie si esenta de vanilie.


Eu am adaugat ciocolata neagra tocata grosier, desi initial am pregatit nuca, dar am optat pentru ciocolata.


Se toarna intr-o tava de chec, de cozonac, tapetata cu hartie de copt si se coace la 160 de grade C, cam 30-40 de minute.


Se face testul scobitorii.


Se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta buna !!

 

TIPS-URI

1

se poate adauga mac sau cacao, etc

2

cana a avut gramajul de 250 g ptr. fiecare ingredient

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Aletta 1

18.01.2017, 19:58

Multumesc :">

kytz 1

19.01.2017, 18:37

Bun tare....

Aletta 1

21.01.2017, 19:48

mersiii

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Coffe Chocolate
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle rustice mediteraneene cu branza si ierburi aromatice

de RuxyRux 9

ieri la 23:06

Dulceata de capsune-fructe intregi

de Ksenya 4

ieri la 17:12

Desert gogosi cu branza de vaci

ieri la 10:44

Desert cornuri pufoase, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 09:16

RETETA RECOMANDATA
Ciambellone marmorizzato