Chec din albusuri

de Aletta in Prajituri, 15 Ian 2017 | 1364 vizualizari

 

Mi-au ramas ceva albusuri prin frigider de la Revelion si a cam venit timpul sa le folosesc si pe ele, mai ales ca am avut si tema ptr concurs chec si atunci de ce nu. Minunata reteta lui Teo Kitchen, a iesit super.
Ca la bucatarasi acasa!!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de albusuri
  • 1 cana de faina
  • 1 cana de zahar
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • nuca sau ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, apoi se adauga treptat zaharul pana se obtine o bezea tare; mai ales ca nu avem praf de copt in reteta, aerul din albusuri va face aluatul de chec sa creasca frumos, deci trebuie batute foarte bine spuma de albusuri.

Se adauga faina in 3 transe, apoi se adauga in compozitie si esenta de vanilie.

Eu am adaugat ciocolata neagra tocata grosier, desi initial am pregatit nuca, dar am optat pentru ciocolata.

Se toarna intr-o tava de chec, de cozonac, tapetata cu hartie de copt si se coace la 160 de grade C, cam 30-40 de minute.

Se face testul scobitorii.

Se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna !!

 

TIPS-URI

1

se poate adauga mac sau cacao, etc

2

cana a avut gramajul de 250 g ptr. fiecare ingredient

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Aletta 1

18.01.2017, 19:58

Multumesc :">

kytz 1

19.01.2017, 18:37

Bun tare....

Aletta 1

21.01.2017, 19:48

mersiii

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Chec ciocolata