Chec din albusuri

de Aletta in Prajituri, 15 Ian 2017 | 1063 vizualizari

 

Mi-au ramas ceva albusuri prin frigider de la Revelion si a cam venit timpul sa le folosesc si pe ele, mai ales ca am avut si tema ptr concurs chec si atunci de ce nu. Minunata reteta lui Teo Kitchen, a iesit super.
Ca la bucatarasi acasa!!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de albusuri
  • 1 cana de faina
  • 1 cana de zahar
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • nuca sau ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, apoi se adauga treptat zaharul pana se obtine o bezea tare; mai ales ca nu avem praf de copt in reteta, aerul din albusuri va face aluatul de chec sa creasca frumos, deci trebuie batute foarte bine spuma de albusuri.


Se adauga faina in 3 transe, apoi se adauga in compozitie si esenta de vanilie.


Eu am adaugat ciocolata neagra tocata grosier, desi initial am pregatit nuca, dar am optat pentru ciocolata.


Se toarna intr-o tava de chec, de cozonac, tapetata cu hartie de copt si se coace la 160 de grade C, cam 30-40 de minute.


Se face testul scobitorii.


Se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta buna !!

 

TIPS-URI

1

se poate adauga mac sau cacao, etc

2

cana a avut gramajul de 250 g ptr. fiecare ingredient

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Aletta 1

18.01.2017, 19:58

Multumesc :">

kytz 1

19.01.2017, 18:37

Bun tare....

Aletta 1

21.01.2017, 19:48

mersiii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Chec cu branza dulce si ananas