Prajiturica Sweety

de epurasha2bb in Prajituri, 29 Apr 2010 | 6048 vizualizari

 

dulce foc!

 

INGREDIENTE

  • -blat:
  • 6 oua,
  • 400 g faina alba pt.prajituri,
  • 1 plic praf de copt,
  • 50 g cacao,
  • 100g zahar brun,
  • 150 g miez de nuca ;
  • -pt.crema:
  • 3 cutii crema mascarpone,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 cutie mica de frisca lichida hulala,
  • zahar pudra 50 g,
  • dulceata de visine;
  • -pt.ornare:
  • 1 ciocolata neagra Heidi ,
  • dulceata de pere cu lamaie,
  • dulceata de fragute;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturica Sweety:

Blatul: este un blat facut dintr-o combinatie de pandispan cu nuca si cacao, respectiv, batem bine albusurile, frecam galbenusurile cu zaharul brun, le adaugam usor in albursurile spuma , apoi presaram in ploaie faina amestecata cu praful de copt si praful de cacao, apoi la final miezul de nuca copt inainte si curatat de pielite si sfarmat bine, amestecam usor cu telul ca sa evitam cocoloasele.Se coace intr-o tavita patrata.Se lasa sa se raceasca.

Crema mascarpone: intr-un castron mare pregatim crema mascarpone, o amestecam bine cu telul, apoi adaugam putina frisca batuta cu mixerul, apoi zaharul pudra frecata cu 2 galbenusuri.Turnam acesta compozitie in tava peste blat cu lingura si nivelam bine sa ia forma patratoasa.Dupa un prim strat presaram cirese din dulceata de visine din loc in loc apoi iar punem crema mascarpone.lasam cateva ore la rece. Cand servim taiem cuburi mari si deasupra turnam niste ciocolata neagra topita si in momentul servirii punem cu lingurita dulceata de pere cu lamaie pe tot patratul si in mijloc sau intr-o parte putina dulceata de fragi.

E delicoasa !Datorita continutului caloric insa e mai bine sa nu mancati mai mult de un cub de persoana, faceti si dati mai departe sa guste si altii, nu fiti lacomi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturica Sweety" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

gaby_duceag 1

01.05.2010, 21:57

tare de tot!!!:

epurasha2bb 1

03.05.2010, 09:37

@madi am gresit si eu dar acum nu mai pot corecta! acu' c-ai zis in gura mare sigur a observat toata lumea! zic aici: cirese din dulceata punct.

madi_marin 1

03.05.2010, 17:49

...ee....se mai intampla....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos