Prajiturica Sweety

de epurasha2bb in Prajituri, 29 Apr 2010 | 3948 vizualizari

 

dulce foc!

 

INGREDIENTE

  • -blat:
  • 6 oua,
  • 400 g faina alba pt.prajituri,
  • 1 plic praf de copt,
  • 50 g cacao,
  • 100g zahar brun,
  • 150 g miez de nuca ;
  • -pt.crema:
  • 3 cutii crema mascarpone,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 cutie mica de frisca lichida hulala,
  • zahar pudra 50 g,
  • dulceata de visine;
  • -pt.ornare:
  • 1 ciocolata neagra Heidi ,
  • dulceata de pere cu lamaie,
  • dulceata de fragute;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturica Sweety:

Blatul: este un blat facut dintr-o combinatie de pandispan cu nuca si cacao, respectiv, batem bine albusurile, frecam galbenusurile cu zaharul brun, le adaugam usor in albursurile spuma , apoi presaram in ploaie faina amestecata cu praful de copt si praful de cacao, apoi la final miezul de nuca copt inainte si curatat de pielite si sfarmat bine, amestecam usor cu telul ca sa evitam cocoloasele.Se coace intr-o tavita patrata.Se lasa sa se raceasca.


Crema mascarpone: intr-un castron mare pregatim crema mascarpone, o amestecam bine cu telul, apoi adaugam putina frisca batuta cu mixerul, apoi zaharul pudra frecata cu 2 galbenusuri.Turnam acesta compozitie in tava peste blat cu lingura si nivelam bine sa ia forma patratoasa.Dupa un prim strat presaram cirese din dulceata de visine din loc in loc apoi iar punem crema mascarpone.lasam cateva ore la rece. Cand servim taiem cuburi mari si deasupra turnam niste ciocolata neagra topita si in momentul servirii punem cu lingurita dulceata de pere cu lamaie pe tot patratul si in mijloc sau intr-o parte putina dulceata de fragi.


E delicoasa !Datorita continutului caloric insa e mai bine sa nu mancati mai mult de un cub de persoana, faceti si dati mai departe sa guste si altii, nu fiti lacomi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturica Sweety" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

gaby_duceag 1

01.05.2010, 21:57

tare de tot!!!:

epurasha2bb 1

03.05.2010, 09:37

@madi am gresit si eu dar acum nu mai pot corecta! acu' c-ai zis in gura mare sigur a observat toata lumea! zic aici: cirese din dulceata punct.

madi_marin 1

03.05.2010, 17:49

...ee....se mai intampla....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
desert cheesecake marmorat cu ciocolata