Prajitura cu rubarba

de Valclaudia in Prajituri, 14 Mai 2016 | 1264 vizualizari

 

Va poftesc la o bucatica de prajitura dulce-acrisoara

 

INGREDIENTE

  • 4 fire de rubarba
  • 2-3 linguri zahar tos
  • 5 oua mari de casa
  • un praf de sare
  • 10 linguri zahar tos
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic coaja de portocala de la Dr.Oetker
  • 5 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 2 linguri gris
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba:

Rubarba se spala si apoi se curata de coaja. Se taie cubulete, apoi presaram 2-3 linguri zahar tos peste cubulete, amestecam si lasam deoparte pana se topeste zaharul formand un sirop.


Punem apoi rubarba intr-o strecuratoare colectand siropul rezultat intr-un vas.


Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Tapetam tava cu hartie de copt.


Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 5 linguri zahar tos.


Galbenusurile se mixeaza cu alte 5 linguri de zahar, praful de copt si pudra din coaja de portocala pana isi dubleaza volumul si devin cremoase.


Picuram uleiul mixand incontinuu, apoi procedam la fel incorporand siropul pe care l-am colectat de la cubuletele de rubarba.


Adaugam faina in ploaie, mixam.


Renuntam la mixer si cu ajutorul unei spatule incorporam cca 3 linguri din spuma de albusuri, usor, sa nu iasa tot aerul din albusurile batute spuma.


Turnam compozitia in tava, nivelam.


Presaram grisul peste compozitie, apoi asezam din loc in loc cubulete de rubarba.


Dam tava la cuptor pentru 20 minute la 160 grade.


Scoatem tava, acoperim prajitura cu spuma de albusuri ramasa, nivelam.


Am presarat cristale de zahar galben peste spuma, apoi am dat tava iar la cuptor pentru alte 20 minute.


Am scos tava din cuptor, am lasat prajitura sa se raceasca complet, apoi am portionat prajitura si am servit.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Anett 1

15.05.2016, 08:46

wow, super reteta!

Rocsi 1

15.05.2016, 11:51

mirela0911 1

15.05.2016, 17:37

Ce buna e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rubarba