Bomboane de post cu nuca de cocos

de Rocsi in Prajituri, 19 Dec 2012 | 4429 vizualizari

 

Sunt niste bomboane delicioase.Puteti sa le pregatiti in zile de post, cand aveti musafiri, acum de sarbatori si oricand...Le-am gasit pe blogul Laurei Adamache si din prima m-au incantat mai ales ca sunt de post, acum dupa ce le-am si pregatit mi-am dat seama ca merita facute oricand...Asa ca de sarbatori puteti pregati aceste bombonici dulci si scumpici...

 

INGREDIENTE

  • 220 gr nuca de cocos
  • 140 gr zahar
  • 50 gr cacao
  • 60 ml ulei
  • 70-80 ml apa
  • 10 alune
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de post cu nuca de cocos:

Alunele le tocam cu un cutit. Intr-un bol punem 180 gr nuca de cocos, cacaoa, zaharul si alunele tocate. Amestecam usor cu o lingura, apoi adaugam uleiul si apa. Apa punem cate putin si tot amestecam cu mana compozitia, iar cand simtim noi compozitia la mana ca se pot forma bomboane nu mai puneti apa, mie 70 ml mi-a trebuit. La final am pus esenta de rom, coaja rasa de portocala, zaharul pudra cu pastai de vanilie si le-am incorporat cu mana.


Rupem bucatele mici, formam intre palme bomboanele, apoi le tavalim prin restul de nuca de cocos. Le punem intr-o cutie si le pastram la loc racoros. Din aceasta compozitie mi-au iesit 35 de bomboane. Sa aveti pofta!!!


Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de post cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (72)

Rocsi 1

23.12.2012, 12:35

Mena

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:24

Îmi plac!

Rocsi 1

14.01.2013, 11:21

Ma bucur Mariana!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bilute de post tavalite in cocos