Prajitura cu blat de biscuiti, mere si crema de vanilie

de merisor in Prajituri, 18 Ian 2014 | 24730 vizualizari

 

Pentru ca aveam niste mere la congelator, m-am gandit sa fac niste pariziene, dar apoi mi-am amintit ca am multi biscuiti si trebuie consumati, asa ca am facut aceasta prajitura foarte bogata in ingrediente si foarte aromata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 400 gr biscuiti simpli
  • 100 gr nuca taiata grosier
  • 100 gr unt
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • Pentru compozitia cu mere:
  • 1 kg mere acrisoare, razuite
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri gris
  • Pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 varf lingurita sare
  • 100 gr unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de biscuiti, mere si crema de vanilie:

Mai intai am decongelat merele si le-am pus pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara.


Le-am lasat pe foc aproximativ 10 minute, mestecand din cand in cand, pana cand s-a format sirop, apoi am adaugat grisul si am stins focul.


Intr-un bol am sfaramat biscuitii pe care i-am amestecat cu nuca taiata.


Laptele l-am pus pe foc impreuna cu untul, sarea si zaharul si l-am lasat pana la dizolvarea tuturor ingredienteleor, dupa care l-am pus peste biscuiti si am mestecat rapid sa se patrunda toti.


Am tapetat o tava de 24/30 cm cu hartie de copt si am asezat blatul de biscuiti pe care l-am nivelat bine presandu-l usor cu mainile ude.


Peste biscuiti am pus compozitia cu mere si am dat tava la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade.


Pentru crema, am amestecat intr-un vas galbenusurile cu sarea si zaharul, apoi am diluat cu putin lapte rece si am adaugat faina.


Restul de lapte l-am adaugat fierbinte peste compozitia formata si am pus vasul pe foc.


Am fiert crema la foc mediu, mestecand continuu, pana s-a ingrosat si a inceput sa faca basicute pe margini. Inainte de stingerea focului, am adaugat esenta.


Untul l-am frecat cu zaharul vanilat pana a devinit spumos si l-am amestecat cu crema racita mixand cate putina crema peste unt pana o adaugam pe toata.


Am portionat prajitura racita si am ornat-o cu crema de vanilie.


Am adaugat si cate o jumatate de nuca pentru decor.


Este delicioasa si foarte aromata, putin acrisoara de la mere.

 

TIPS-URI

1

Albusurile se pot bate cu putin zahar si zeama de lamaie si se incorporeaza in crema racita(eu le-am folosit la alt desert).

2

Cantitatea de zahar variaza in functie de preferinte, noi preferam deserturile mai putin dulci.

3

Daca merele nu sunt prea suculente nu se va mai adauga gris.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de biscuiti, mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

nilgun 1

25.02.2014, 11:32

superba

simonacallas 1

28.04.2014, 19:07

Deliciu rafinat

Adele 1

07.10.2014, 09:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!