Prajitura cu blat de biscuiti, mere si crema de vanilie

de Merisor in Prajituri, 18 Ian 2014 | 35842 vizualizari

 

Pentru ca aveam niste mere la congelator, m-am gandit sa fac niste pariziene, dar apoi mi-am amintit ca am multi biscuiti si trebuie consumati, asa ca am facut aceasta prajitura foarte bogata in ingrediente si foarte aromata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 400 gr biscuiti simpli
  • 100 gr nuca taiata grosier
  • 100 gr unt
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • Pentru compozitia cu mere:
  • 1 kg mere acrisoare, razuite
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri gris
  • Pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 varf lingurita sare
  • 100 gr unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de biscuiti, mere si crema de vanilie:

Mai intai am decongelat merele si le-am pus pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara.

Le-am lasat pe foc aproximativ 10 minute, mestecand din cand in cand, pana cand s-a format sirop, apoi am adaugat grisul si am stins focul. 

Intr-un bol am sfaramat biscuitii pe care i-am amestecat cu nuca taiata.

Laptele l-am pus pe foc impreuna cu untul, sarea si zaharul si l-am lasat pana la dizolvarea tuturor ingredienteleor, dupa care l-am pus peste biscuiti si am mestecat rapid sa se patrunda toti.

Am tapetat o tava de 24/30 cm cu hartie de copt si am asezat blatul de biscuiti pe care l-am nivelat bine presandu-l usor cu mainile ude.

Peste biscuiti am pus compozitia cu mere si am dat tava la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade.

Pentru crema, am amestecat intr-un vas galbenusurile cu sarea si zaharul, apoi am diluat cu putin lapte rece si am adaugat faina.

Restul de lapte l-am adaugat fierbinte peste compozitia formata si am pus vasul pe foc.

Am fiert crema la foc mediu, mestecand continuu, pana s-a ingrosat si a inceput sa faca basicute pe margini. Inainte de stingerea focului, am adaugat esenta.

Untul l-am frecat cu zaharul vanilat pana a devinit spumos si l-am amestecat cu crema racita mixand cate putina crema peste unt pana o adaugam pe toata.

Am portionat prajitura racita si am ornat-o cu crema de vanilie.

Am adaugat si cate o jumatate de nuca pentru decor.

Este delicioasa si foarte aromata, putin acrisoara de la mere.

TIPS-URI

1

Albusurile se pot bate cu putin zahar si zeama de lamaie si se incorporeaza in crema racita(eu le-am folosit la alt desert).

2

Cantitatea de zahar variaza in functie de preferinte, noi preferam deserturile mai putin dulci.

3

Daca merele nu sunt prea suculente nu se va mai adauga gris.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de biscuiti, mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere