Prajitura fina cu nuca

de Lavinia in Prajituri, 10 Sep 2013 | 18164 vizualizari

 

Cautam prin caietele vechi de prajituri o reteta buna, cu nuca si am gasit-o pe aceasta. Reteta originala nu avea glazura de ciocolata, insa oricum ar fi este absolut delicioasa! :-)

 

INGREDIENTE

  • Blat:  
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita bircarbonat
  • 6 albusuri
  • Crema 1:  
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • Crema 2:  
  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 25 g cacao
  • 2 fiole esenta de rom(sau dupa gust)
  • Glazura:  
  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 30 g unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu nuca:

mixeaza untul spuma la temperatura camerei cu zaharul pudra. Adauga vanilia, faina, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, nuca macinata si mixeaza bine. Separat bate albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adauga albusurile spuma in 3-4 transe peste crema de unt si nuca si amesteca usor cu o spatula. Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute(testul scobitorii)


Cat timp este blatul in cuptor mixeaza bine galbenusurile cu zaharul pudra pana devin albe si cremoase.


Intinde crema de galbenus peste blatul fierbinte si introdu din nou prajitura in cuptor timp de 10 minute pana se intaresc galbenusurile.(atentie sa nu se inchida la culoare)


Lasa prajitura la racit in tava.


Pentru crema de cacao mixeaza bine untul cu zaharul pudra ,apoi adauga cacaua si esenta de rom dupa gust.


Pune crema peste blat ,niveleaza bine si bag-o la frigider 2-3 ore(pana se intareste complet crema)


Topeste ciocolata cu frisca si untul si las-o la racit.


Glaseaza prajitura cu ciocolata racita si mai da la rece pana se intareste ciocolata.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

 Puteti decora prajitura cu 100 g nuci macinate in locul glazurii de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Lavinia 1

12.09.2013, 12:47

Irina,multumesc mult
Dya

Aurelia 07_07 1

20.12.2013, 00:12

Krystyan Trendy 1

20.12.2013, 00:32

ce prajitura buna !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca