Prajitura Furnicuta cu crema de ciocolata

de babi5 in Prajituri, 2 Aug 2014 | 3760 vizualizari

 

Am salvat-o la favorite si am zis sa o incerc si eu. Am ales varianta cu crema de ciocolata si am folosit mai multe oua fiindca tava mea este mai mare. Rezultat super bun, imi place

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 250 gr margarina Rama
  • 27 linguri zahar
  • 4 linguri nuca
  • 4 linguri mac
  • 1 esenta rom
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf copt
  • 6 linguri faina
  • 4 zahar vaniliat
  • 2 foi napolitane (mari)
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Furnicuta cu crema de ciocolata:

Pentru blaturi folsim cate 6 albusuri care se bat bine cu un varf de cutit de sare pana devin o spuma tare. Apoi se adauga treptat 6 linguri de zahar si un zahar vaniliat si mixam bine pana devine ca o bezea. Amestecam macul cu trei linguri faina si o jumatate praf de copt si incorporam cu o paleta de jos in sus. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute. Scoatem si lasam la racit.

La fel se procedeaza si cu blatul cu nuca.

Pentru crema folosim  cele 12 galbenusuri amestecate cu 15 linguri zahar si un zahar vaniliat pana devin cremoase, apoi punem vasul pe aburi si amestecam continuu pana devine ca o smantana mai consistenta. Adaugam cacaoa si esenta rom si mai lasam sa fiarba 5 minute. Luam la o parte si lasam sa se raceasca.

Intre timp mixam bine margarina (sau untul), apoi adaugam treptat din crema fiarta si mixam in continuare pana epuizam crema fiarta.

Incepem sa asamblam prajitura: pe o tava punem o foaie de napolitana (crema o impartim in trei parti egale) punem pe foaia de napolitana o parte din crema apoi punem blatul cu nuca, punem iarasi crema, apoi blatul cu mac, crema si foaia de napolitana.

Peste prajitura punem ceva greu (sa nu se dezlipeasca napolitana) si lasam la rece pentru cateva ore apoi o portionam, dupa preferinta.

Este un desert delicios. il recomand cu drag.

TIPS-URI

1

Un desert delicios

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Furnicuta cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
'Prăjitură pufoasă