Prajitura Furnicuta cu crema de ciocolata

de babi5 in Prajituri, 2 Aug 2014 | 1635 vizualizari

 

Am salvat-o la favorite si am zis sa o incerc si eu. Am ales varianta cu crema de ciocolata si am folosit mai multe oua fiindca tava mea este mai mare. Rezultat super bun, imi place

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 250 gr margarina Rama
  • 27 linguri zahar
  • 4 linguri nuca
  • 4 linguri mac
  • 1 esenta rom
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf copt
  • 6 linguri faina
  • 4 zahar vaniliat
  • 2 foi napolitane (mari)
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Furnicuta cu crema de ciocolata:

Pentru blaturi folsim cate 6 albusuri care se bat bine cu un varf de cutit de sare pana devin o spuma tare. Apoi se adauga treptat 6 linguri de zahar si un zahar vaniliat si mixam bine pana devine ca o bezea. Amestecam macul cu trei linguri faina si o jumatate praf de copt si incorporam cu o paleta de jos in sus. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute. Scoatem si lasam la racit.


La fel se procedeaza si cu blatul cu nuca.


Pentru crema folosim cele 12 galbenusuri amestecate cu 15 linguri zahar si un zahar vaniliat pana devin cremoase, apoi punem vasul pe aburi si amestecam continuu pana devine ca o smantana mai consistenta. Adaugam cacaoa si esenta rom si mai lasam sa fiarba 5 minute. Luam la o parte si lasam sa se raceasca.


Intre timp mixam bine margarina (sau untul), apoi adaugam treptat din crema fiarta si mixam in continuare pana epuizam crema fiarta.


Incepem sa asamblam prajitura: pe o tava punem o foaie de napolitana (crema o impartim in trei parti egale) punem pe foaia de napolitana o parte din crema apoi punem blatul cu nuca, punem iarasi crema, apoi blatul cu mac, crema si foaia de napolitana.


Peste prajitura punem ceva greu (sa nu se dezlipeasca napolitana) si lasam la rece pentru cateva ore apoi o portionam, dupa preferinta.


Este un desert delicios. il recomand cu drag.

 

TIPS-URI

1

Un desert delicios

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Furnicuta cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

babi5 1

03.08.2014, 12:59

Mokuska multumesc

Panacris 1

13.08.2014, 18:18

babi5 1

13.08.2014, 21:12

Panacris multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat de nuca, foi de napolitana si caramel