Prajitura Furnicuta cu crema de ciocolata

de babi5 in Prajituri, 2 Aug 2014 | 3814 vizualizari

 

Am salvat-o la favorite si am zis sa o incerc si eu. Am ales varianta cu crema de ciocolata si am folosit mai multe oua fiindca tava mea este mai mare. Rezultat super bun, imi place

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 250 gr margarina Rama
  • 27 linguri zahar
  • 4 linguri nuca
  • 4 linguri mac
  • 1 esenta rom
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf copt
  • 6 linguri faina
  • 4 zahar vaniliat
  • 2 foi napolitane (mari)
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Furnicuta cu crema de ciocolata:

Pentru blaturi folsim cate 6 albusuri care se bat bine cu un varf de cutit de sare pana devin o spuma tare. Apoi se adauga treptat 6 linguri de zahar si un zahar vaniliat si mixam bine pana devine ca o bezea. Amestecam macul cu trei linguri faina si o jumatate praf de copt si incorporam cu o paleta de jos in sus. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute. Scoatem si lasam la racit.

La fel se procedeaza si cu blatul cu nuca.

Pentru crema folosim  cele 12 galbenusuri amestecate cu 15 linguri zahar si un zahar vaniliat pana devin cremoase, apoi punem vasul pe aburi si amestecam continuu pana devine ca o smantana mai consistenta. Adaugam cacaoa si esenta rom si mai lasam sa fiarba 5 minute. Luam la o parte si lasam sa se raceasca.

Intre timp mixam bine margarina (sau untul), apoi adaugam treptat din crema fiarta si mixam in continuare pana epuizam crema fiarta.

Incepem sa asamblam prajitura: pe o tava punem o foaie de napolitana (crema o impartim in trei parti egale) punem pe foaia de napolitana o parte din crema apoi punem blatul cu nuca, punem iarasi crema, apoi blatul cu mac, crema si foaia de napolitana.

Peste prajitura punem ceva greu (sa nu se dezlipeasca napolitana) si lasam la rece pentru cateva ore apoi o portionam, dupa preferinta.

Este un desert delicios. il recomand cu drag.

TIPS-URI

1

Un desert delicios

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Furnicuta cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si ciocolata