Prajitura Giulia

de Adele in Prajituri, 21 Mar 2014 | 6444 vizualizari

 

O prajitura simpla dar foarte buna. Sper sa fie pe gustul vostru. :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri cacao,
  • 100 g zahar ,
  • praf de copt
  • 2 linguri ulei.
  • Blat 2 :
  • Biscuiti simpli.(500 gr)
  • Crema 1 :
  • Frisca. 250 ml.
  • 100 g dulceata de caise (sau alt gust dupa preferinta)
  • Crema 2:
  • Frisca. 250 ml.
  • 100 g crema de ciocoloata sau ciocolata topita .
  • Sirop :
  • 4 lingurite de dulceata se dizolva in apa (200 ml) cu zahar (80/100 gr) si se fierb cateva minute pe foc se poate adauga si esenta de vanilie.
  • Ciocolata neagra pentru decor.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Giulia:

Blatul se prepara in felul urmator: se bat ouale cu zaharul pana isi schimba culoarea, se adauga faina, praful de copt si cacaoa si se amesteca bine. La sfarsit se adauga uleiul. Se tapeteaza o tava sau cu hartie de copt se da la cuptor pt. 20 de minute la 180° (depinde de cuptor).


Crema 1: Frisca batuta amestecata cu 100 g dulceata de caise (sau alt gust dupa preferinta)


Crema 2 : Frisca batuta amestecata cu 100 g crema de ciocoloata sau ciocolata topita pe baie de aburi (racita astfel se leaga bine cu frisca si devine cremoasa).


Se prepara blatul dupa care se lasa la racit. Se aseaza pe un platou/o farfurie, se insiropeaza bine. Se pune primul strat de crema 1. Apoi se pun biscuitii inmuiati in sirop. Se pune a doua crema (crema 2).


Se decoreaza cu ciocolata neagra topita pe baie de aburi cu lapte (2-3 linguri). Se da la rece pentru cateva ore.


Pofta buna !!

 

TIPS-URI

1

Pentru crema 1 in loc de dulceata puteti folosi fructe (piersici,ananas,capsuni etc.) sau fructe din compot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Giulia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

22.03.2014, 20:16

Yamiiii...

Panacris 1

20.08.2014, 18:57

Adele 1

20.08.2014, 19:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

8600 puncte

RODIMUR

8000 puncte

Constelatialeu

7270 puncte

mirela0911

6410 puncte

gaby_gabytza

5600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida "Acoperis de casa"