Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti

de anca_rm in Prajituri, 23 Sep 2013 | 13737 vizualizari

 

Daca deja avem pe aici mancare , merge si un desert :)

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • 200 ml lapte
  • 30 gr zahar
  • 100 gr ciocolata neagra tocata
  • 200 gr unt
  • 250 gr biscuit

Optional :

  • 100 g nuci sau alune macinate, tocate sau samburi intregi –dupa preferinta ;
  • 100 gr stafide puse la inmuiat in esenta de rom (o fiola )
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti:

Laptele impreuna cu zaharul si ciocolata rupta in bucati le punem la fiert impreuna si le amestecam continuu pana cand se topesc , atentie nu trebuie sa fiarba .


Le luam de pe foc si mai amestecam sa nu faca pojghita deasupra pana cand se mai racoreste putin.


Adaugam untul taiat cubulete (pentru a se topi mai repede ) , amestecam pana cand nu mai avem bucati de unt intregi.


Punem in compozitia obtinuta biscuitii macinati sau zdrobiti (eu i-am zdrobit cu mana), stafidele, nucile , alunele . (va sfatuiesc sa gustati , daca va place mai dulce mai puneti putin zahar )


Aceasta compozitie o punem peste prima foaie de napolitana , o intindem bine pana cand toata foaie este acoperita si peste ea asezam cealalata foaie de napolitana .


Acoperim cu o folie de plastic ,apasam putin foaia dar in asa fel incat sa nu iasa compozitia din mijloc , sau punem ceva greu pe ele si dam la frigider pentru cateva ore .


Scoateti din frigider si taiati prajitura dupa dorinta .


Serviti cu incredere !!! alaturi de ceasca de cafea , ceai sau capucino


Optional puteti decora cu ciocolata topita sau cu toping de fructe .




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

COMENTARII (41)

anca_rm 1

27.11.2013, 13:56

Krysty , multumesc

Lina24 1

30.12.2015, 06:41

cred ca este delicioasa

kytz 1

22.12.2016, 09:55

Daaaaaaa, merege de minune un desert!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura bicolora cu cirese