Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti

de anca_rm in Prajituri, 23 Sep 2013 | 17526 vizualizari

 

Daca deja avem pe aici mancare , merge si un desert :)

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • 200 ml lapte
  • 30 gr zahar
  • 100 gr ciocolata neagra tocata
  • 200 gr unt
  • 250 gr biscuit

Optional :

  • 100 g nuci sau alune macinate, tocate sau samburi intregi –dupa preferinta ;
  • 100 gr stafide puse la inmuiat in esenta de rom (o fiola )
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti:

Laptele impreuna cu zaharul si ciocolata rupta in bucati le punem la fiert impreuna si le amestecam continuu pana cand se topesc , atentie nu trebuie sa fiarba .


Le luam de pe foc si mai amestecam sa nu faca pojghita deasupra pana cand se mai racoreste putin.


Adaugam untul taiat cubulete (pentru a se topi mai repede ) , amestecam pana cand nu mai avem bucati de unt intregi.


Punem in compozitia obtinuta biscuitii macinati sau zdrobiti (eu i-am zdrobit cu mana), stafidele, nucile , alunele . (va sfatuiesc sa gustati , daca va place mai dulce mai puneti putin zahar )


Aceasta compozitie o punem peste prima foaie de napolitana , o intindem bine pana cand toata foaie este acoperita si peste ea asezam cealalata foaie de napolitana .


Acoperim cu o folie de plastic ,apasam putin foaia dar in asa fel incat sa nu iasa compozitia din mijloc , sau punem ceva greu pe ele si dam la frigider pentru cateva ore .


Scoateti din frigider si taiati prajitura dupa dorinta .


Serviti cu incredere !!! alaturi de ceasca de cafea , ceai sau capucino


Optional puteti decora cu ciocolata topita sau cu toping de fructe .




Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

anca_rm 1

27.11.2013, 13:56

Krysty , multumesc

Lina24 1

30.12.2015, 06:41

cred ca este delicioasa

kytz 1

22.12.2016, 09:55

Daaaaaaa, merge de minune un desert!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste de casa, cu hribi si bacon
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu pesto si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:11

Chifle aperitiv cu mozzarella

de RODIMUR 7

ieri la 00:40

Rulouri crocante din castraveți pentru iarnă

pe 13.08 la 19:05

Fudge cu ciocolata si afine

pe 13.08 la 18:23

Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra

pe 13.08 la 18:14

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tavalita