Desert prajitura Inima cu alune de padure

de Ancutsa in Prajituri, 15 Oct 2019 | 2008 vizualizari

 

O prăjitură delicioasă de toamnă, în formă de inimă, cu blat de cacao, sirop de fructe, cremă de alune de pădure. Pentru accente de toamnă, am ales să o decorez cu alune de pădure, nuci, migdale, ciocolată, floricele. Am adăugat fructe goji uscate, care sunt roșii ca frunzele de toamnă, sunt ușor acrișoare și conțin, printre altele, vitamina A, magneziu și fier. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 ouă,
  • 4 linguri zahăr,
  • 2 linguri apă rece,
  • 75 g făină,
  • 30 g amidon,
  • 30 g cacao,
  • 1 linguriță praf de copt,
  • Pentru sirop:
  • 300 ml apă,
  • 3 felii de măr,
  • 1/2 pară,
  • 1 prună roșie,
  • 1/2 piersică,
  • 2 linguri zahăr,
  • 10 g zahăr vanilat Bourbon,
  • 30 ml vin alb demidulce,
  • Pentru cremă:
  • 200 ml lapte,
  • 150 ml frișcă lichidă,
  • 1 lingură zahăr,
  • 24 g făină albă,
  • 2 gălbenușuri (30 g),
  • 50 g unt,
  • 50 g alune de pădure rumenite și măcinate,
  • 1 pliculeț ness,
  • Pentru decor:
  • 5 migdale,
  • 24 alune de pădure,
  • 15 g fructe goji uscate,
  • 3 pătrățele de ciocolată albă,
  • Câțiva mieji de nucă
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Inima cu alune de padure:

 

Pentru blat: se bat spumă albușurile cu mixerul, se adaugă treptat zahărul, gălbenușurile, apa, făina, amidonul, cacaoa și praful de copt, omogenizând. Se transferă compoziția într-o tavă inimioară pregătită cu hârtie de copt și se dă la cuptor, la foc mic, aprox 20 min. Se lasă la răcit, apoi se scoate din formă și se transferă în altă formă inimioară, mai mică, pentru a o monta în ea.

 Pentru sirop: se pun într-o crăticioară: apa, vinul, zahărul, zahărul Bourbon și fructele (eu am avut câteva răscoapte, din care am pus câte puțin), se lasă să fiarbă cam 10 minute, apoi se lasă la răcit.

 Pentru cremă: într-o crăticioară se pun gălbenușurile, laptele, zahărul și făina, amestecând și bătând cu un tel, pentru a rămâne aerată. Se fierbe amestecul pe foc mic, până se îngroașă ca o budincă, se dă de pe foc, se adaugă untul și se amestecă. După ce s-a răcit, se adaugă și frișca lichidă și alunele de pădure rumenite și măcinate, amestecând cu mixerul.

 Montare și decor: se înțeapă blatul cu o furculiță din loc în loc, pentru a-l însiropa cât mai bine. Se întinde și se nivelează crema, se pudrează cu ness și se dă la frigider 10 minute.

Se topește ciocolata albă pe baie de abur, se lasă la răcit, apoi se scoate prăjitura și se trasează dungi din ciocolată pe ea. Se decorează cu fructe goji, alune de pădure, migdale întregi, nuci rumenite. Pentru a fi în ton cu toamna, am formă de frunzuliță feliei tăiate.

 

Timp pregătire: 1 h 15 min

Timp coacere: 20 min

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/prajitura-inima-cu-alune-de-padure.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Inima cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu fructe de padure