Prăjitură însiropată cu mere şi nuci la Crock Pot

de madi_marin in Slow Cooking, 8 Sep 2015 | 1569 vizualizari

 

Ultima reţetă, însă nu cea din urmă :), este una de desert. E chestie recunoscută că merele nu le mănânc decât foaaaarte rar ca atare, însă îmi plac mult în torturi, prăjituri sau compoturi. Crock Pot-ul ne-a copt un blat delicios cu mere, scorţişoară, vanilie şi nucă măcinată, blat pe care l-am tăiat în trei, l-am însiropat cu un delicios suc de mere pe care l-am achiziţionat în vara asta de la proprietarii vilei de la Bran unde am petrecut câteva zile. Simplu şi delicios!

 

INGREDIENTE

  • 4 mere curăţate de coajă şi rase mare
  • 2 ouă
  • 180 g zahăr
  • 150 g unt
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g nucă măcinată fin
  • 225 g făină
  • 1 linguriţă de scorţişoară praf
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 400 ml suc de mere
  • 200 ml frişcă lichidă
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură însiropată cu mere şi nuci la Crock Pot:

Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până se obţine o cremă.


Se pun gălbenuşurile, esenţele, scorţişoara, nuca măcinată, merele rase şi albuşurile bătute spumă.


Se omogenizează compoziţia cu o spatulă.


Se unge vasul aparatul Crock Pot slow cooker Digital 4,7 l cu ulei, se tapetează cu hârtie de copt, apoi se pune compoziţia.


Seteaza aparatul Crock Pot pe modul high pentru 2 ore şi 30 de minute.


Cu 30 de minute înainte de expirarea timpului se dă capacul deoparte.


Când e gata se pune la răcit.


Se taie în 3, se însiropează cu sucul de mere, se aranjează pe un platou şi se umplu foile cu frişca bătută, punând inclusiv deasupra.


Se dă la rece pentru 1 oră înainte de servire.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură însiropată cu mere şi nuci la Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mirela0911 1

09.09.2015, 14:53

Buna praji!

T I M E A 1

09.09.2015, 21:54

Rahela Velicu 1

23.02.2016, 16:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta la Crock Pot