Tocana de legume cu carne de porc la slow cooker Crock-Pot

de Merisor in Slow Cooker, 30 Iun 2015 | 3454 vizualizari

 

De ce i-am spus tocana de legume cu carne de porc si nu invers? Pentru ca predomina legumele, sunt in cantitate dubla ca volum fata de carne, carnea este asa, doar pentru gust :)) Am preparat aceasta tocana la Crock-Pot si tare multumita am fost de gustul si aromele pastrate in timpul tratamentului termic. Imi place aceasta oala minune, pun toate ingredientele in ea, setez programul si timpul si plec la ale mele. Nu amestec, nu adaug ingrediente pe parcurs, nu stau cu grija ca imi da mancarea in foc sau ca se prinde de peretii vasului, aceste griji au disparut. Si chiar daca pentru prepararea mancarii este necesar un timp indelungat, acest vas nu consuma mult curent, doar cat un bec, deci eu de cand il folosesc nu am sesizat o crestere a facturii de energie electrica. Il recomand cu drag, mai ales celor care nu au prea mult timp sa stea in bucatarie!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne macra de porc
  • 100 ml ulei de masline
  • 50 gr unt
  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina mica
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • 3 capatani mici de usturoi
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 1 lingura ketchup picant
  • un praf cimbru
  • un praf oregano
  • un praf busuioc
  • 2 foi dafin
  • 1 lingura sare
  • apa cat sa fie totul acoperit
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume cu carne de porc la slow cooker Crock-Pot:

Curatam si spalam bine legumele, apoi le impartim in doua.


Jumatate din legume le taiem in cuburi, sau diverse forme, iar pe cealalta jumatate o maruntim in robot.


Carnea o taiem in cuburi mai micute.


Punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital uleiul si untul, adaugam carnea, presaram sare peste ea, adaugam legumele taiate, presaram condimentele, foile de dafin, apoi adaugam legumele trecute prin robot si ketchupul, mai presaram putina sare si amestecam totul.


Adaugam apa cat sa fie ingredientele acoperite, acoperim vasul cu capacul din dotare, conectam aparatul la sursa de curent si setam modul slow pentru un interval de 4 ore.


Cu 20 de minute inainte de expirarea timpului, eu am ridicat capacul si am incercat daca s-a preparat mancarea, apoi am mai asezonat-o cu condimente si sare si am amestecat usor in vas.


Dupa deconectarea aparatului de la sursa de curent, adaugam in vas patrunjelul tocat.


Servim tocana cu muraturi sau salata.


Este tare gustoasa!

 

TIPS-URI

1

Timpul de preparare al unei mancari mai depinde si de tipul ingredientelor.

2

Daca se constata ca nu s-au preparat suficient in intervalul de timp setat, acesta se mai poate prelungi. La mine s-au preparat bine in cele patru ore setate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu carne de porc la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

anca_rm 1

01.07.2015, 15:29

roxana_simona 1

01.07.2015, 18:02

Panacris 1

02.07.2015, 20:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de legume cu pulpe de pui
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc cu ciuperci la slow cooker Crock-Pot 4,7 L