Prajitura Kati

de cristeena20 in Prajituri, 28 Apr 2014 | 9509 vizualizari

 

Am reteta asta de cand ma stiu..din copilarie si mereu am denumit-o asa...e usor de facut , faramicioasa si buna la gust..

 

INGREDIENTE

  • Foile (3)
  • - 2 cani de faina
  • - 6 linguri de zahar
  • - 3 galbenusuri
  • - 1 lta bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • - 125 gr unt
  • - 2 linguri untura
  • - putin lapte
  • Crema:
  • - o foaie faramitata
  • - 125 gr margarina
  • - 200 gr zahar pudra
  • - 4-5 linguri gem acrisor
  • - esenta de rom
  • - 2 linguri cacao
  • Pentru ornat:
  • 3 albusuri ,
  • 6 linguri zahar,
  • ciocolata razuita
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kati:

Pregatim sa facem foile: amestecam toate ingredientele intr-un castron si framantam un aluat mai moale, adaugand putin lapte, cat sa iasa niste foi fragede. Se coc 3 foi pe dosul tavii unse si presarate cu faina.


Pentru crema faramitam o foaie. Daca vrem o crema mai groasa putim adauga cativa biscuiti zdrobiti. Adaugam restul ingredientelor si amestecam. Umplem cele 2 foi ramase si lasam acoperita prajitura cateva ore (sau pana a doua zi).


- Batem albusurile spuma cu zaharul pe aburi si punem deasupra prajiturii. Deasupra de poate pudra cuc acao sau razui ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

simona72 1

28.04.2014, 16:42

Si eu o stiu de la mama!!

Rocsi 1

28.04.2014, 20:51

O prajitura ce se topeste in gura

Lavinia 1

29.04.2014, 09:42

o ador

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si gem