Prajitura Kinder Bueno

de Meea in Dulciuri, 18 Noi 2016 | 1083 vizualizari

 

Din categoria "vreau sa fac o prajitura care sa dea pe toti pe spate", am pregatit astazi KINDER BUENO! Da, chiar bueeeno!! Este una din prajiturile pe care le voi pregati pentru Craciun. Inca ma gandesc la alte cateva prajituri buune pentru Craciun, chiar si pana acum lista este prea luunga:(( O, ca sa nu mai spun ca nici macar nu este iarna si deja am ramas fara economii, toate ducandu-se pe tot felul de lucruri de Craciun haha:))

          Acum imi amintesc ce am patit cand am facut pozele acestei prajituri. Stiti, nu stiti, ia ceva timp pana sa iasa o poza buna! Am taiat felia ca la carte (desi nu le prea am cu taiatul), am ridicat-o usor din tava si cand sa o pun pe farfurie a cazut direct cu crema in jooos :((. Nah bine, dupa un luuung oftat (nu prea dragut haha:)) ), am taiat alta felie si am pus-o in farfurie, de data aceasta, cum trebuie! Am schimbat decorul de vreo 191928374 de ori, 23 de grade in casa, jumate de ora.... ghiciti la ce au condus toate acestea? AHAM. Crema prajiturii s-a inmuiaat. Bine, nu s-a scurs toata prajitura, dar tot nu arata ca la inceput. Nici rabdare de alta felie nu am avut asa ca va prezint o prajitura aproximativ scursa si chinuita haha:)). Exagerez si eu, dar cu cea mai mare sinceritate declar aceasta prajitura apartinatoare categoriei "PRAJITURI CARE TE DAU PE SPATE"! Deci tineti-va bine haha:)). Pupici!  

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 7 albusuri
  • 9 linguri de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri pesmet
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 gr pudra de migdale (sau nuci macinate)
  • Ingrediente crema:
  • 200 gr Nutella
  • 7 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri amidon
  • un plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 linguri cacao
  • Decor:
  • 250 ml frisca batuta
  • 17-18 biscuiti
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kinder Bueno:

Pentru blat, mixam albusurile spuma tare. Adaugam apoi zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam si uleiul. In continuare, punem faina, pesmetul, praful de copt si pudra de migdale. Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si dam blatul la cuptor pentru 20-15 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit, apoi dezlipim hartia de copt.


Continuam prin a pregati crema: pe baie de aburi, punem galbenusurile impreuna cu zaharul si amestecam pana cand zaharul s-a topit. Luam vasul cu galbenusuri si il punem pe foc mic. Adaugam amidonul si praful de budinca amestecat cu laptele. Lasam crema de foc, amestecand continuu, pana cand se ingroasa ca o budinca.


Lasam crema la racit timp in care ungem blatul cu nutella si il dam la rece 10-15 minute.


Dupa ce crema de galbenusuri s-a racit, adaugam cate un cub din untul moale (la temp. camerei). Mixam bine dupa fiecare adaugare de cub.


Jumatate din crema o amestecam, separat, cu cele 2 linguri de cacao.

Scoatem blatul uns cu nutella din frigider.

Pentru asamblarea prajiturii, procedam astfel: peste blatul uns cu nutella punem crema galbena, apoi punem biscuiti (unul langa celalalt) si apoi crema cu cacao. Dam prajitura la rece pentru cateva ore.


Dupa ce am lasat la rece cateva ore prajitura, o ornam cu frisca batuta. Apoi lasam prajitura la frigider peste noapte. Stiu, acesta este cel mai greu pas, dar trebuie sa ne supunem haha:)).

 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog : http://delightsbymeea.blogspot.ro/2016/11/prajitura-kinder-bueno.html?m=1

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kinder Bueno" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:07

delicioasa!

iri_iri 1

19.11.2016, 21:07

noiinbucatarie 1

20.11.2016, 20:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Cozonac