Prajitura la rece cu mascarpone si afine

de luminita20_2006 in Dulciuri, 28 Aug 2015 | 2068 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete piscoturi
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml smantana pentru frisca (bomba calorica nu gluma prajitura asta)
  • jumate de borcan 700 ml de caise din compot productie proprie
  • 200 g afine
  • 150-200 g zahar (cantitatea oscileaza in functie cat de dulce vreti prajitura)
  • 2 plicuri gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura la rece cu mascarpone si afine:

Gelatina se hidateaza dupa instructiunile de pe ambalaj. Piscoturile se insiripeaza cu compot de caise. Frisca se bate bine. Mascarpone se amesteca cu zahar si se bate putin.


Afinele se spala si se paseaza la blender, eu am preferat sa las si cateva bucati mai maricele.


Se topeste gelatina pe baie de abur se amesteca apoi cu putina mascarpone apoi cu toata cantitatea, se pune si frisca batuta si se amesteca bine. Se imparte in doua crema, in una din creme se pune afinele pasate, in alta jumate din cantitatea de caise din compot pasate.


Se toarna crema cu caise peste piscoturi se aseaza bucati din caise peste crema se apasa sa intre in crema si se da la frigider sau congelator pentru a grabi procesul.


Cand s-a prins, la congelator dureaza aproximativ 5 min, se toarna crema de afine. Se lasa la frigider pentru 2 ore. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura la rece cu mascarpone si afine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piept de pui umplut
  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort