Prajitura Lilu

de Ancutsa in Prajituri, 23 Aug 2016 | 4828 vizualizari

 

Pandispan pufos cu lapte, nuca, stafide, rahat de trandafir si de fistic

 

INGREDIENTE

  • 6 oua;
  • 5 linguri de zahar;
  • 250 g unt sau margarina;
  • 3+1 linguri de faina;
  • 10 linguri lapte;
  • un virf lingurita sare;
  • 1 lingura praf de copt (cu putina zeama de lamaie);
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • 1 lingura de cacao;
  • Cateva patratele de ciocolata neagra;
  • rahat de trandafiri si de fistic (folositi orice arome va plac);
  • coaja de portocala la borcan;
  • stafide;
  • nuca macinata.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lilu:

Se preincalzeste cuptorul.

Se amesteca bine untul sau margarina cu zaharul.

Se separa ouale. Se bat intr-un vas curat albusurile si un praf de sare cu mixerul pana se fac spuma, se toarna peste margarina, se adauga zaharul vanilat si praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie si galbenusurile unul cate unul, amestecand. Se adauga si laptele pe marginea vasului, amestecand continuu cu mixerul.

Compozitia se imparte in 2 vase:

1: in primul se toarna jumatate de compozitie, peste care se adauga 3 linguri de faina.

2: in celalalt vas se toarna a doua jumatate de compozitie, peste care se adauga 1 lingura de cacao, cateva patratele de ciocolata neagra topita si 1 lingura de faina.

 

Intr-o tava, pe foaie de copt, se asaza mai intai compozitia alba, apoi se presara rahat maruntit, stafide, coaja de portocala si se da la cuptor pana prinde crusta, dar cand miscam tava, se observa ca e inca lichida (adica aprox 10-12 minute), la foc mediu. Apoi se scoate tava, se toarna si partea cu cacao si se presara nuca macinata. Se da la cuptor acum inca 30 de minute.

Se serveste rece.

Nota: Daca va place aluatul mai consistent, adaugati mai multa faina, pentru ca depinde de la marca la marca. Insa, tineti cont ca o compozitie cu mai multa faina si mai groasa va deveni dupa coacere, un aluat mai inecacios si sfaramicios. Ideal e sa obtineti o compozitie lichida, atunci cand o preparati, pentru ca aceasta va deveni dupa coacere, un aluat pufos.

Timp total: aprox 50 min

Portii: 16 bucati, atat am obtinut la tava mea de 22x26cm

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/05/prajitura-lilu.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lilu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Ancutsa 1

26.08.2016, 14:28

Daniela, multumesc frumos!

Ancutsa 1

26.08.2016, 14:28

Rahela, ma bucur ca ti-a placut!

Ancutsa 1

26.08.2016, 14:29

Rocsi, pentru tine, cu mult drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie