Prajitura "toamnei" cu prune

de Rocsi in Prajituri, 2 Sep 2014 | 2965 vizualizari

 

De cand am vazut la Simona aceasta reteta m-a cucerit. Ea a folosit migdale si ghimbir, insa eu am schimbat putin, am asociat prunele cu nuci si lamaie. A iesit o pufosenie foarte buna, la care s-a cerut repeat...Multumesc pentru reteta Simona, pupici!

 

INGREDIENTE

  • 220 gr unt
  • 180 gr zahar
  • 4 oua
  • 250 gr faina
  • 1 canita mica miez de nuca
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri iaurt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • jumatati de prune (eu am mai avut o punguta congelate si pe alea le-am folosit)
  • zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "toamnei" cu prune:

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma cu zaharul.


Incorporam ouale, unul cate unul, apoi iaurtul, praful de copt si coaja rasa de lamaie.


Adaugam faina cernuta si zaharul cu pastai de vanilie.


Nucile le tocam si le punem in compozitie.


Ungem o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) cu unt, o tapetam cu faina si turnam compozitia.


Jumatatile de prune (decongelate in cazul meu si scurse de zeama) le asezam deasupra si le impingem putin cu degetul in aluat.


Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 35-40 de minute.


Facem testul cu scobitoarea si daca este gata, scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca.


O pudram cu zahar si servim!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "toamnei" cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Rocsi 1

05.09.2014, 20:11

Reisnaor multumesc

Rocsi 1

05.09.2014, 20:11

Cris

Rocsi 1

05.09.2014, 20:12

Multumesc Lavinia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi)