Prăjitură rapidă cu dulceaţă de căpşuni/ vişine

de Dana_Retetegg in Prajituri, 21 Apr 2011 | 6052 vizualizari

 

Blatul este unul simplu de rulada, copt intr-o tava mai mica, iar deasupra un strat generos de dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • un praf de sare,
  • dulceata de capsuni si de visine.

 

Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură rapidă cu dulceaţă de căpşuni/ vişine:

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu zahar si zahar vanilat pana s-a topit zaharul.

Separat am batut spuma albusurile cu praful de sare. Consistenta albusurilor trebuie sa fie asemanatoare cu a spumei de frisca. Am amestecat apoi albusurile cu galbenusurile si faina.

Cand s-a omogenizat compozitia am adaugat-o in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Am folosit o tava mai mica, pentru ca am vrut ca blatul sa nu fie chiar foarte subtire ca la rulada.

Am lasat 15 minute in cuptor la foc potrivit.

Am scos tava din cuptor si am pus pe toata suprafata blatului dulceata de visine si dulceata de capsuni. Am taiat apoi prajitura in bucati mai mici si am servit-o calda.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură rapidă cu dulceaţă de căpşuni/ vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rux 1

22.04.2011, 00:02

Ce deliciu! Paste fericit!

Dana_Retetegg 1

22.04.2011, 18:10

Paste fericit tuturor!

adry88 1

15.05.2011, 12:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V