Placinta de dovleac copt

de FlaviaD in Prajituri, 27 Sep 2013 | 8457 vizualizari

 

Daca tot a venit toamna cu de toate si ne-a adus si dovleac pe tarabe, eu nu m-am putut abtine si am si cumparat dovleac si m-am pus pe pregatit placinta. Daca este ceva care sa-mi placa la anotimpul rece, ei bine acel lucru este placinta de dovleac.

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 4 linguri de zahar brut
  • 3 linguri de faina neagra
  • 2 linguri de ulei de susan
  • esenta de vanilie
  • scortisora macinata mare
  • scortisoara macinata fin
  • piure de dovleac copt
  • zahar pudra
  • praf de copt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de dovleac copt:

Mai intai va trebui sa ne pragatim dovleacul copt. O sa dureze ceva pana coacem dovleacul, asa ca va trebui pregatit dinainte.


Am pregatit placinta de dovleac din foi facute din albus de ou. Am pregatit cele doua foi separat astfel ca una am facut-o cu scortisoara macinata mare, iar pe cealalta am facut-o cu vanilie. Astfel ca am obtinut o placinta pufoasa si tare aromata in doua culori.


Pentru prima foaie am separat albusurile a 3 oua si le-am batut bine cu mixerul pana ce am obtinut spuma tare ca pentru bezea. Apoi am adaugat zaharul brut si am continuat sa bat totul la mixer pana s-a topit zaharul. Am adaugat faina neagra, praful de copt, uleiul de susan si scortisoara macinata mare. Cand s-a omogenizat, am turnat compozitia intr-o tava intinsa pe care am uns-o cu putin ulei si apoi am tapetat-o cu hartie pentru copt. Am dat la cuptor pentru aproximativ 10 minute la foc mic cu cuptorul preincalzit.


Pentru a doua foaie am procedat intocmai ca pentru prima cu diferenta ca aici nu am mai adaugat in compozitie scortisoara, ci am adaugat doar esenta de vanilie.


Cand dovleacul copt s-a racit, cu o lingura am scos tot miezul si l-am asezat in blender pentru a-l omogeniza. Nu am mai adaugat nimic la piureul de dovleac – farmecul acestei prajituri consta in faptul ca trebuie sa obtinem gustul dovleacului copt.


La suprafata am imprastiat un praf de zahar pudra si unul de scortisoara macinata fin

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Andreea Caroline 1

28.09.2013, 10:01

adry88 1

28.09.2013, 11:07

buna

FlaviaD 1

28.09.2013, 11:54

Multumesc frumos. Va pup si weekend placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac