Prajitura cu mere

de MOKUSKA in Prajituri, 20 Iun 2014 | 1197 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat
  • 400 g faina
  • 4 linguri de faina
  • 200 zahar
  • 1 margarina
  • 1 galbenus de ou
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite de coaja de lamaie
  • 1 zahar vanilat
Umplutura
  • am folosit mere razuite din borcan,
  • sau puteti inlocui cu 1 kg mere, zahar si scortisoara dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Merele se curata, se dau prin razatoare (mare), se storc de zeama si se calesc in suc propriu la foc mic 20 minute. Dupa ce am stins focul adaugam zahar si scortisoara dupa gust (depinde de mere). lasam umplutura sa se raceasca de tot.


Margarina la temperatura camerei amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie, pana obtinem o crema fina. Incorporam galbenusul si incet framantam cu faina amestecata cu praful de copt, pana obtinem un aluat mai tare.


Tapetam o tava mai mare si intinsa cu hartia de copt (sau ungem cu margarina si tapetam cu faina), 3/4 din aluat intindem si asezam cu ajutorul sucitorului in tava (se ruleaza pe sucitor si desface in tava). Asezam umplutura uniform peste aluat.


Restul de aluat se amesteca cu 4 linguri de faina, pana obtinem un aluat foarte tare si il razuim (cu razatorul de mere-cel mare) deasupra umpluturii. Aluatul razuit se presara cu zahar si se lasa la cuptor aprox 1 ora la foc mic, pana se rumeneste. (Aluatul deasupra trebuie sa fie foarte crocant)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Bya Ralu 1

21.06.2014, 07:03

vreau si eu

MOKUSKA 1

21.06.2014, 09:03

laura_n 1

21.06.2014, 14:50

buna tare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea