Deliciu cu mascarpone si capsuni

de Constelatialeu in Prajituri, 18 Mai 2013 | 6805 vizualizari

 

Este sezonul capsunilor si e pacat sa nu profitam din plin.Am ales sa fac acesta prajitura,m-am inspirat un pic dintr-o retea din ''Click Pofta Buna'',dar n-am tinut pasul cu ce era acolo,am improvizat,ca nu ma pot abtine....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 160 g margarina rama
  • 1 plic finesse vanilie
  • 1 plic vanilie bourbon
  • 1 plic praf de copt
  • 20-30 g pepite ciocolata
  • 300 g capsuni
  • Crema
  • 200 g ciocolata 52% cacao
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 120 g zahar pudra
  • 100 g smantana grasa
  • 1 cutie mascarpone
  • Decor
  • glazura neagra Dr.Oetker
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu mascarpone si capsuni:

Blat:


Albusurile le batem spuma cu 5 linguri de zahar, adaugam pliculetele de finesse si vanilie bourbon. Galbenusurile le mixam bine cu 5 linguri de zahar, pana devin cremoase, apoi incorporam margarina si mixam bine. Dupa ce am omogenizat adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata. Dupa ce am omogenizat adaugam albusurile amestecand cu o lingura de lemn foarte usor. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia in tava, deasupra punem pepitele de ciocolata si dam la cuptor pentru 15 minute, apoi scoatem tava si adaugam capsunile. Lasam la copt pana cand trece testul scobitorii. Lasam blatul sa se raceasca.


Crema:


Ciocolata maruntita se pune intr-un vas, se adauga zaharul farin, smantana de frisca si smantana groasa si se pune pe baie de abur pana se omogenizeaza ingredientele, nu trebuie sa fiarba. Se ia de pe foc, se lasa 15 minute sa se racoreasca si se da vasul la congelator pentru 1 ora si 1/2. Se scoate vasul si se mixeaza bine la viteza mare, apoi se incorporeaza crema mascarpone.


Asamblare:


Peste blatul racit se aseaza crema, apoi se portioneaza prajitura. Deasupra se orneaza cu glazura de ciocolata Dr.Oetker, in functie de imaginatia fiecaruia.

 

TIPS-URI

1

albusurile se bat cu un praf de sare

2

margarina sa fie moale

3

capsunile taiate si trecute prin zahar

4

cand taiem prajitura folosim un cutit inmuiat in apa fierbinte

5

tava are dimensiunile de 35/26

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Constelatialeu 1

19.05.2013, 14:06

Dea,nu cred,inca mai exista potential....dar e si-o lene pe undeva...

diaconta 1

19.05.2013, 15:01

ce prajitura buna si dichisita

Constelatialeu 1

19.05.2013, 15:04

Multumesc,Dia !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu căpşuni