Prajitura Maria

de Lavinia in Prajituri, 27 Iun 2013 | 25760 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 1 lingura esenta de rom
  • Sirop:
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
  • esenta de rom
  • Crema 1:
  • 1 plic creme ole de ciocolata
  • 200 ml lapte rece
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema 2:
  • 1 plic creme ole de capsuni
  • 200 ml lapte rece
  • 400 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 100-130 ml frisca lichida
  • fulgi de ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Maria:

Blat:

Bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Adauga galbenusurile ,uleiul ,apa rece si esenta. Separat amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adaug-o lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu se lasa compozitia. Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii. Lasa blatul la racit si taie-l in 2 pe orizontal.

Sirop:

Pune zaharul la caramelizat pana prinde culoarea chihilimbarului apoi adauga apa si lasa sa fiarba pana se topeste complet zaharul. La final adauga romul.

Crema :

Intr-un bol incapator mixeaza praful creme ole cu laptele si frisca pana se intareste.

Asamblare:

Blat,1/2 sirop,crema de ciocolata,blat ,restul de sirop si crema de capsuni. Lasa prajitura la rece minim 4-5 ore. Portioneaza prajitura in bucati potrivite(15).

Topeste ciocolata cu frisca lichida pe foc mic apoi decoreaza fiecare prajitura cu glazura si fulgi de ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Maria" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (33)

Lavinia 1

28.06.2013, 09:52

Multumesc Bya

babi5 1

26.08.2013, 20:15

Rahela Velicu 1

22.03.2016, 12:00

la favorite sa o facem cat mai curand

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Amandina cu ness