Prajitura mea de Craciun

de flory06din6 in Prajituri, 26 Dec 2013 | 2601 vizualizari

 

pajiturica aceasta mi-a iesit din intamplare cupland o reteta de fursec cu o crema de cacao , bezea si un decor de ciocolata . finalul e un ansamblu minunat la savurat. aspectul m-a determinat sa pastrez aceasta reteta special pentru craciun . le place tuturor.

 

INGREDIENTE

  • pentru baza ( fursec )
  • 3 oua
  • 3 cesti (mici de cafea) cu zahar
  • 3 cesti (mici de cafea) cu ulei
  • 5 cesti (mici de cafea) cu faina
  • sare
  • mirodenii ( rom, vanilie )
  • pentru crema de cacao
  • 1 kg lapte
  • 40 linguri scuturate cu zahar
  • 25 linguri scuturate cu faina
  • 1 plic de cacao ( 10 lingurite )
  • 1 pachet margarina sau unt (250 g )
  • 1 esenta de rom ( vanilie )
  • pentru bezea
  • 6 albusuri ( mie mi-au ramas de la cozonac )
  • 600 g zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie

pentru toping : ciocolata topita si cateva bobite aurii decorative

Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura mea de Craciun:

Fursecul


Se pun in mixer ouale cu sarea,zaharul si uleiul si se bat bine pana fac bule. se pune treptat faina si mirodeniile. Se obtine un aluat potrivit de moale . Se pune cu lingurita pe tava de cuptor ( tapetata cu hartie pentru copt ) bilute de forma unui fursec. Cand se coc ele se aplatizeaza . Aveti grija sa nu se arda .


Crema


Se pune laptele la fiert . Intr-un castron se amesteca pulberile ( zaharul, faina si cacao). cand laptele s-a fiert se toarna pulberea repede si se amesteca de asemenea repede pentru a nu se face cocoloase. Se opreste focul. Se pune margarina ( untul ) si cand se raceste se pune esenta.


Bezeaua


Albusurile se pun in mixer, se bat spuma cu sarea si se adauga treptat zaharul marind apoi viteza la mixer si continuand spumarea pana bezeaua sta pe telul mixerului . Se pune si zeama de lamaie in final . Eu am pus bezeaua tot cu lingurita pe hartia de copt in tava si le-am copt cam 60 min pana au prins un pic de culoare .


Asamblarea e simpla : pe fursec se pune crema, deasupra bezeaua si in final topingul de ciocolata .



Incercati-o . Merita



Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura mea de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

- Andreea - 1

27.12.2013, 15:29

MotanLaOale 1

27.12.2013, 19:31

Rahela Velicu 1

26.12.2018, 09:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste de casa, cu hribi si bacon
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu pesto si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:11

Chifle aperitiv cu mozzarella

de RODIMUR 7

ieri la 00:40

Rulouri crocante din castraveți pentru iarnă

pe 13.08 la 19:05

Fudge cu ciocolata si afine

pe 13.08 la 18:23

Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra

pe 13.08 la 18:14

RETETA RECOMANDATA
Cantuccini (biscuiti italieni) cu migdale