Prajitura mea de Craciun

de flory06din6 in Prajituri, 26 Dec 2013 | 2428 vizualizari

 

pajiturica aceasta mi-a iesit din intamplare cupland o reteta de fursec cu o crema de cacao , bezea si un decor de ciocolata . finalul e un ansamblu minunat la savurat. aspectul m-a determinat sa pastrez aceasta reteta special pentru craciun . le place tuturor.

 

INGREDIENTE

  • pentru baza ( fursec )
  • 3 oua
  • 3 cesti (mici de cafea) cu zahar
  • 3 cesti (mici de cafea) cu ulei
  • 5 cesti (mici de cafea) cu faina
  • sare
  • mirodenii ( rom, vanilie )
  • pentru crema de cacao
  • 1 kg lapte
  • 40 linguri scuturate cu zahar
  • 25 linguri scuturate cu faina
  • 1 plic de cacao ( 10 lingurite )
  • 1 pachet margarina sau unt (250 g )
  • 1 esenta de rom ( vanilie )
  • pentru bezea
  • 6 albusuri ( mie mi-au ramas de la cozonac )
  • 600 g zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie

pentru toping : ciocolata topita si cateva bobite aurii decorative

Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura mea de Craciun:

Fursecul


Se pun in mixer ouale cu sarea,zaharul si uleiul si se bat bine pana fac bule. se pune treptat faina si mirodeniile. Se obtine un aluat potrivit de moale . Se pune cu lingurita pe tava de cuptor ( tapetata cu hartie pentru copt ) bilute de forma unui fursec. Cand se coc ele se aplatizeaza . Aveti grija sa nu se arda .


Crema


Se pune laptele la fiert . Intr-un castron se amesteca pulberile ( zaharul, faina si cacao). cand laptele s-a fiert se toarna pulberea repede si se amesteca de asemenea repede pentru a nu se face cocoloase. Se opreste focul. Se pune margarina ( untul ) si cand se raceste se pune esenta.


Bezeaua


Albusurile se pun in mixer, se bat spuma cu sarea si se adauga treptat zaharul marind apoi viteza la mixer si continuand spumarea pana bezeaua sta pe telul mixerului . Se pune si zeama de lamaie in final . Eu am pus bezeaua tot cu lingurita pe hartia de copt in tava si le-am copt cam 60 min pana au prins un pic de culoare .


Asamblarea e simpla : pe fursec se pune crema, deasupra bezeaua si in final topingul de ciocolata .



Incercati-o . Merita



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura mea de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

- Andreea - 1

27.12.2013, 15:29

MotanLaOale 1

27.12.2013, 19:31

Rahela Velicu 1

26.12.2018, 09:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec dungat
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

ieri la 19:57

Spaghete cu chiftele și sos alb

de Meea 4

ieri la 18:56

Desert vafe Tiramisu

de laura_n 6

ieri la 17:55

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi 9

pe 18.09 la 21:24

Magiun de prune

pe 18.09 la 16:34

RETETA RECOMANDATA
Desert paleuri cu ciocolata