Desert prajitura Mozart

de trifadalia in Prajituri, 24 Apr 2018 | 2755 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr biscuiti fragezi
  • 125 gr unt sau margarina
  • 250 gr crema de ciocolata
  • esenta de vanilie sau de rom
  • 400 gr iaurt gras ( eu il folosesc pe cel grecesc de la lidl)
  • 150 gr zahar pudra vaniliat
  • 1 plic de gelatina
  • 800 gr de capsuni
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Mozart:

Se maruntesc biscuitii, apoi se amesteca foarte bine cu untul sau margarina topita, se adauga si crema de ciocolata si esentele de rom sau de vanilie. Se pune o folie alimentara intr-o forma de cozonac in care de adauga amestecul de biscuiti presand usor pana la tasarea suprafetei foarte bine. Acesta va fi blatul prajiturii. Peste se pun capsuni intregi.

Se mixeaza iaurtul cu zaharul pudra vaniliat, apoi se toarna gelatina dizolvata in apa rece si fiarta pe baie de aburi. Toata aceasta compozitie de iaurt se toarna peste capsunile din forma ce tava si se da la rece pentru 10 minute, apoi se decoreaza cu felii subtiri de capsuni infipte usor in crema. Se mai da la rece pentru 3 ore, apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Mozart" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Morminte dulci