Strudele cu mere

de Irina in Prajituri, 25 Aug 2014 | 21684 vizualizari

 

Pufosenii...Ce sa fac, daca-mi plac? :)

 

INGREDIENTE

  • aluat foietaj
  • 4 mere dulci
  • zahar dupa gust
  • scortisoara
  • esenta de rom
  • 1 galbenus pt uns
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu mere:

Eu am folosit aluat de foietaj congelat, dar ideal e aluatul preparat in casa.

Am spalat, curatat de cotoare si coji merele si le-am taiat felii.

Intr-o tigaie am pus 4 linguri de zahar, am adaugat merele si le-am lasat sa se caramelizeze. Am adaugat scortisoara si putina esenta de rom si am lasat merele la racit.

Am taiat aluatul sub forma de dreptunghiuri, dupa care, fiecare dreptunghi l-am crestat, asa cum veti vedea in poze.

Pe fiecare dreptunghi am aranjat cateva felii de mere si putin din sosul format si am impachetat, cu partea crestata deasupra.

Am lipit marginile cu ajutorul unei furculite, pentru a nu se scurge sosul.

Am uns fiecare strudel format cu galbenus de ou si am pus strudelele in cuptor (pe foaie de copt), pana s-au rumenit frumos. 

La final am presarat zahar pudra peste strudele. 

Va poftesc la un strudel cald, parfumat si pufos! 

 

TIPS-URI

1

cantitatea de zahar poate varia, in functie de cat de dulci sunt merele sau cat de dulci preferati strudelele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

MotanLaOale 1

28.08.2014, 22:29

bun bun

nuky 1

25.08.2018, 18:12

In speranta ca vei raspunde,am sa-ti adresez cateva intrebari
1.cate aluaturi ai folosit pentru 4 mere?
2.setarea cuptorului exact,ventilatie sau nu,timp,grade etc.
Cu stima,violeta

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 16:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ștrudel cu mere și nuci