Strudele cu mere

de Irina in Prajituri, 25 Aug 2014 | 9680 vizualizari

 

Pufosenii...Ce sa fac, daca-mi plac? :)

 

INGREDIENTE

  • aluat foietaj
  • 4 mere dulci
  • zahar dupa gust
  • scortisoara
  • esenta de rom
  • 1 galbenus pt uns
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu mere:

Eu am folosit aluat de foietaj congelat, dar ideal e aluatul preparat in casa.


Am spalat, curatat de cotoare si coji merele si le-am taiat felii.


Intr-o tigaie am pus 4 linguri de zahar, am adaugat merele si le-am lasat sa se caramelizeze. Am adaugat scortisoara si putina esenta de rom si am lasat merele la racit.


Am taiat aluatul sub forma de dreptunghiuri, dupa care, fiecare dreptunghi l-am crestat, asa cum veti vedea in poze.


Pe fiecare dreptunghi am aranjat cateva felii de mere si putin din sosul format si am impachetat, cu partea crestata deasupra.


Am lipit marginile cu ajutorul unei furculite, pentru a nu se scurge sosul.


Am uns fiecare strudel format cu galbenus de ou si am pus strudelele in cuptor (pe foaie de copt), pana s-au rumenit frumos.


La final am presarat zahar pudra peste strudele.


Va poftesc la un strudel cald, parfumat si pufos!


 

TIPS-URI

1

cantitatea de zahar poate varia, in functie de cat de dulci sunt merele sau cat de dulci preferati strudelele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

anca_rm 1

26.08.2014, 14:22

ooo Irina , super bune si simple

Rocsi 1

26.08.2014, 19:41

O nebunieeeeee!

MotanLaOale 1

28.08.2014, 22:29

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere