Prajitura ORIFLAME ( arabeasca )

de Ina in Prajituri, 20 Mar 2011 | 8258 vizualizari

 

Ii spun Oriflame deoarece obisnuiesc sa numesc retetele astfel incat sa-mi aminteasca de persoana de la care le-am preluat...in cazul de faţa, o distribuitoare de produse Oriflame :D :))
Merita incercata! ;)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 pahar cu zahar
  • 1 pahar cu gris
  • 1 pahar cu iaurt
  • 1 pahar cu nuca de cocos
  • 1 pahar cu miez de nuca macinata
  • 1 plic cu praf de copt
  • sirop din zahar ars si esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ORIFLAME ( arabeasca ):

Se bat ouale si se adauga pe rand celelalte ingradiente. Se lasa jumatate de ora in vas.


Intre timp se face siropul din zahar ars. Caramelizam 4-5 linguri de zahar, adaugam cu grija 400 ml. apa si lasam pe foc, sa se topeasca bine zaharul. Cand e gata, dam la rece si adaugam o fiola de rom.


Se unge tava, se tapeteaza si se pune compozitia. Se coace la foc potrivit, cca 30 minute. Cand s-a copt turnam siropul racit peste toata suprafata prajiturii, apoi presaram un strat consistent cu nuca de cocos . Se serveste rece, taiata dupa preferinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ORIFLAME ( arabeasca )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Ina 1

06.10.2013, 15:08

Multumesc, ralu_ca
Laura )

babi5 1

06.10.2013, 16:26

lauradinu 1

07.10.2013, 12:01

daca pui esenta colorata(de diferite arome) iese colorata e super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de gutui si nuci