Prajitura pufoasa cu cirese

de ela in Prajituri, 29 Mai 2013 | 12927 vizualizari

 

simplu,rapid si extrem de bun alaturi de o cafea sau o cana de lapte...

 

INGREDIENTE

  • 1kg cirese
  • 10oua
  • 9linguri faina
  • 300gr zahar
  • 2linguri cacao
  • 2linguri praf de budinca de ciocolata
  • 2linguri praf de budinca de vanilie
  • 1plic praf de copt
  • 4plicuri zahar vanilat
  • 1praf de sare
  • 1plic aroma de vanilie bourbon de la Dr Oetker
  • 1fiola esenta de vanilie
  • 8linguri de ulei
  • 2linguri gris
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu cirese:

Spalam ciresele,le scoatem samburii si le punem la scurs intr-o sita.


Galbenusurile le frecam cu zaharul vanilat,esenta de rom,aroma de vanilie si uleiul pana se albesc.


Fiaina amestecata cu praful de copt o cernem.


Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul.Incorporam incet galbenusurile batute,mixand continuu.Punem treptat si faina,amestecand usor de jos in sus si omogenizam bine.Impartim compozitia in doua vase,in una adaugam pudra de budica de vanilie,iar in cealalta cacaoa si praful de budinca de ciocolta,omogenizand bine compozitiile.


Presaram peste cirese gris si le amestecam usor.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt pe fund,punem cu lingura,pe rand din ambele aluaturi,pana terminam.Deasupra,punem usor ciresele si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit cam 25-30minute(facem testul cu scobitoarea).Oprim focul si lasam tava in cuptorul deschis inca vreo 10minute(ca sa nu trecem brusc la alta temperatura si blatul sa se lase).Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca,apoi pudram cu zahar pudra si taiem.


 

TIPS-URI

1

dupa fiecare lingura de zahar adaugata in albusurile batute,mixam bine cateva minute

2

cernem faina ca blatul sa iasa pufos si aerat

3

grisul se pune peste cirese pentru a nu se duce la fundul tavii

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

ela 1

29.05.2013, 21:27

Dia

Krystyan Trendy 1

22.11.2013, 14:00

minunata prajitura

ela 1

22.11.2013, 15:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura malai