Prajitura pufoasa cu crema de vanilie

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 5 Mai 2015 | 4599 vizualizari

 

Un desert destul de racoros si cremos ce se poate consuma langa o ceasca de cafea dimineata !!
O zi buna bucatarasi !!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 260 g zahar
  • 260 g faina
  • 50 ml lapte
  • 1 praf copt
  • Crema
  • 1 l lapte
  • 1 cana zahar (250 g)
  • 1 cana faina
  • 1 esenta vanilie
  • jumate pachet margarina
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu crema de vanilie:

Blat


Se bat ouale cu zaharul pana ce acesta isi dubleaza volumul adaugam faina in ploaie si amestecam cu spatula de sus in jos cu miscari lente.Odata incorporata faina adaugam laptele preferabil caldut si continuom sa amestecam .


Pe final adaugam praful de copt il incorporam si pe acesta in compozitie.


Ungem cu unt o tava rotunda cu diametrul de 26 cm se aseaza compozitia se da la cuptor preincalzit 40 -45 minute, se face testul cu scobitoarea si se lasa in propia tava pana a 2 zi deoarece se taie mai bine cand este facut cu o zi inainte.


Crema


Intr-o cratita care nu se lipeste adaugam faina, zaharul, vanilia si putin lapte amestecam bine si turnam lapte pana ce aceasta s-a incorporat bine si nu a facut cocoloase si continuom asa pana turnam tot laptele.


Dam pe foc mic si cu telu amestecam mereu ca sa nu faca cocoloase si trebuie sa continuom asa pana ce aceasta incepe sa fiarba si desigur nu trebuie sa fiarba decat sa dam un singur clocot.


O dam de pe foc si adaugam margarina cubulete si amestecam bine.


O dam la rece !


Blatul de taie in doua in interiorul acestuia se pune crema rece se pune blatul deasupra. De preferat sa fie lasat cateva ore la rece inainte sa fie taiat !!.


Se pudreaza si se poate consuma ..


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
269.99 lei
202.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

05.05.2015, 20:33

Ai uitat sa scrii faina la ingredientele de la crema..Vreau o feliuta!

robert_badica 1

05.05.2015, 20:54

ce frumos a crescut!

robert_badica 1

05.05.2015, 20:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alb-Negru