Prajitura pufoasa cu iaurt si capsuni

de lilik in Prajituri, 24 Iun 2013 | 14044 vizualizari

 

Am lipsit muuuult ,dar nu m-am intors cu mana goala ca nu-i frumos :D
Imi place la nebunie prajitura asta,se poate face cu orice fel de fructe (cirese,piersici,ananas,zmeura...),este pufoasa si merge de minune cu o cafeluta sau un ceai..

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 borcanel de iaurt natural cremos(125 gr)
  • 200 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet de vanilina
  • 10 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 200-220 gr capsune curatate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu iaurt si capsuni:

Spalati capsunele,uscatile si taiatile cubulete.

Mixati ouale cu zaharul si praful de sare pana devin cremoase,apoi adaugati iaurtul si omogenizati,dupa care adaugati si faina,praful de copt si vanilina cernute,iar la sfarsit uleiul.

Puneti compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina,apoi pe toata suprafata puneti bucatelele de capsuni si pe unele le impingeti usor cu degetul in compozitie.

Dati tava la cuptorul incins la 180° timp de 15 minute,apoi reduceti temperatura la 160° si mai lasati 25-30 de minute(valabil testul cu scobitoarea).

Lasati prajitura sa se raceasca,apoi o serviti pudrata cu zahar.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu iaurt si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu jeleu de visine si capsuni