Prajitura rapida cu banane

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 17 Mai 2015 | 7721 vizualizari

 

Reteta este din carticica de la Lidl. Puteam sa adaug si zeama si coaja rasa de lamaie, dar eu nu am pus pentru ca nu prea le agreez. Zeama se pune cand se pune si esenta de rom, iar coaja rasa se pune o data cu faina.

 

INGREDIENTE

  • doua banane coapte;
  • doua linguri de esenta de rom;
  • 250 g unt;
  • 150 g zahar;
  • 4 oua;
  • 330 g faina;
  • un plic de praf de copt.
  • Pentru ornat:
  • 100 ciocolata;
  • optional, banane deshidratate.
Portii: 21
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rapida cu banane:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Bananele se decojesc, se zdrobesc si se amesteca cu esenta de rom.

Untul se bate spuma impreuna cu zaharul, apoi se adauga ouale, unul cate unul. Dupa aceea, se adauga bananele cu esenta de rom.

Se amesteca faina cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de banane. Se pune totul intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand prajitura devine aurie. Apoi se lasa la racit.

Se topeste ciocolata pe baie de aburi, se toarna intr-o punga, se lasa la racit, apoi se orneaza prajitura, dupa preferinta. Optional, se orneaza cu banane deshidratate.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot adauga si zeama si coaja rasa de la o lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rapida cu banane" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu ce ai prin casă