Prajitura rasturnata cu cirese

de Lau in Prajituri, 8 Ian 2017 | 460 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese
  • 5 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 10 linguri faina
  • Decor
  • 150 ml frisca
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu cirese:

Ciresele le spalam si le scoatem samburi. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Albusurile le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul si apa, faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie.


Amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza.


Turnam compozitia peste cirese si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.


Cand este gata, o lasam 5 min dupa care o rasturnam pe un platou si o lasam sa se raceasca foarte bine.


Mixam frisca bine si la final, adaugam esenta de vanilie dupa gust. Decoram prajitura dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Lau 1

09.01.2017, 16:48

multumesc

kytz 1

09.01.2017, 17:15

Ce bine arată!

Gherca Daniela 1

09.01.2017, 17:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si caramel