Prajitura rasturnata cu cirese

de Lau in Prajituri, 8 Ian 2017 | 2557 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese
  • 5 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 10 linguri faina
  • Decor
  • 150 ml frisca
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu cirese:

Ciresele le spalam si le scoatem samburi. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul si apa, faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie.

Amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia peste cirese si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Cand este gata, o lasam 5 min dupa care o rasturnam pe un platou si o lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam frisca bine si la final, adaugam esenta de vanilie dupa gust. Decoram prajitura dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada