Prăjitură răsturnată cu fructe carambola

de simonacallas in Prajituri, 10 Mai 2014 | 5349 vizualizari

 

Carambola e un fruct special. Secţiunea lui în formă de stea îl califică pentru cele mai rafinate şi mai încântătoare designuri culinare sau de bartending. Gustul e acrişor, nu spectaculos, dar perfect în combinaţie cu aluaturi, respectiv băuturi dulci. L-am mai văzut în salate de fructe, arată de vis.

 

INGREDIENTE

  • Pentru topping:
  • 2 fructe de carambola mai mari
  • 3 linguri unt moale
  • 3 linguri zahăr
  • Pentru aluat:
  • 250 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 3 ouă
  • 125 g unt moale
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 100 g fulgi de cocos
  • Pentru decor (opţional):
  • 200 g coacăze roşii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură răsturnată cu fructe carambola:

Am deschis cuptorul, să se încingă. Am pregătit o tavă nonaderentă.

Cele 3 linguri de unt le-am mixat cu cele 3 linguri de zahăr până când au devenit cremoase, apoi le-am întins cu o spatulă pe toată baza tăvii de copt. Am tăiat fructele de carambola în felii, am scos sâmburii cu vârful unui cuţit mic (se scot cu uşurinţă, sunt câţiva sâmburi în tot fructul) şi am aşezat feliile de carambola în tavă.

Am cernut făina împreună cu praful de copt şi zahărul vanilinat. Am bătut untul cu zahărul cremă, am adăugat pe rând ouăle, apoi sucul de lămâie şi am mixat bine. Am încorporat făina, cu ajutorul mixerului, iar la final am adăugat fulgii de cocos şi am omogenizat cu o spatulă. Am turnat compoziţia în tavă şi am întins-o peste feliile de carambola, nivelând cu spatula şi insistând asupra colţurilor. Am introdus tava la cuptor pentru 30-35 minute (se verifică cu scobitoarea). Am lăsat să se răcească puţin, apoi am răsturnat prăjitura pe un platou. Am servit-o ornată cu coacăze roşii.

TIPS-URI

1

Eu am copt prăjitura într-o tavă pătrată cu latura de 24 cm. Se poate coace într-o tavă rotundă cu diametrul de 22 cm.

2

Nu am uns tava şi nici nu am tapetat-o cu hârtie, nu a fost nevoie, prăjitura s-a desprins perfect.

3

Două fructe de carambola sunt suficiente ca să acopere baza unei tăvi de circa 22 cm; pentru o tavă mai mare sunt necesare mai multe fructe.

4

Aluatul e dens şi aproape că nu curge, asta nu îl va împiedica să se coacă frumos şi să crească.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură răsturnată cu fructe carambola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

simonacallas 1

12.05.2014, 06:36

Xandrinne

Lia_ 1

12.05.2014, 20:31

vii numai cu preparate speciale

simonacallas 1

12.05.2014, 21:21

Lia, s-a nimerit acum, n-o sa fie mereu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura delicioasa cu mere