Desert prajitura rasturnata cu mere

de Lau in Prajituri, 18 Ian 2018 | 3708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g fursecuri(biscuiti)
  • 100 g fructe confiate
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • scortisoara
  • 50 g unt
  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu mere:

Merele le spalam, optional le curatam de coaja, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le punem intr-o cratita, apoi adaugam zaharul si untul.

Se pune la foc mic pana scade toata zeama lasata de mere, amestecand din cand in cand; la final, adaugam scortisoara dupa gust.

Lasam sa se raceasca foarte bine.

Cat timp se racesc merele, preparam blatul.

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea.

Adaugam galbenusurile frecate cu uleiul, esenta; mixam la viteza mica pana ce se incorporeaza. Cernem faina impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Amestecam cu o spatula cu miscari de jos in sus, pana ce se omoenizeaza.

Intr-o tava (20 x30 cm) tapetata cu hartie de copt, adaugam fursecurile zdrobite, fructele confiate, le amestecam, adaugam deasupra merele calite, nivelam si deasupra acoperim cu compozitia de blat.

Dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Cand este gata prajitura, o rasturnam pe un platou, indepartam foaia de copt si lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Raffaello