Prajitura Sah-Mat

de merisor in Prajituri, 15 Feb 2015 | 33103 vizualizari

 

Ieri la tara, sora mea mi-a tot laudat aceasta prajitura, pe care ea o face foarte des si am zis sa o incerc si eu.
Mi-a fost putin teama ca nu o sa le placa baietilor mei macul, dar nici n-au ridicat o astfel de problema.
A iesit tare buna, dar putina, pentru ca am facut-o in tava mica 22/36 cm.
Prajitura in varianta ei originala se face cu biscuiti Picnic, dar eu nu am gasit, asa ca am folosit Petit Beure combinati.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 9 linguri zahar
  • 100 gr nuca de cocos
  • 100 gr mac
  • 2 linguri faina
  • sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 10 linguri lapte
  • 1 varf cutit sare
  • 250 gr mascarpone
  • In plus:
  • 1 pachet mic de biscuiti simpli, Petit Beure
  • 1 pachet mic de biscuiti cu cacao, Maronetti
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Sah-Mat:

Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste fiecare cate un praf de sare.


Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam energic pana obtinem o bezea tare.


Scoatem mixerul si introducem o paleta sau un tel.


Adaugam treptat faina, nuca de cocos si macul, amestecand usor de jos in sus pentru a nu se lasa prea mult bezeaua.


Tapetam tava cu hartie ce copt, intindem compozitia de blat in ea si o dam la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana se rumeneste usor la suprafata, depinde de cuptorul fiecaruia.


Pentru crema, frecam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spumoase, apoi le diluam treptat cu laptele rece.


Fierbem crema pe baie de aburi, mestecand continuu cu o lingura de lemn, pana se ingroasa ca o budinca.


Lasam crema fiarta sa se raceasca apoi o amestecam treptat cu mascarponele si o intindem peste blatul racit.


Deasupra cremei asezam biscuitii alternand unul simplu cu unul de cacao, ca la tabela de sah.


Acoperim prajitura cu o folie si o dam la rece pentru cateva ore, apoi o vom portiona.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Mascarponele se poate inlocui cu un pachet de unt, dar crema va iesi mai groasa.

2

Se poate glazura cu ciocolata, dar nu va mai avea aspectul de Sah.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Sah-Mat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

dana85 1

23.03.2015, 11:37

am facut si eu reteta asta atat ca am pus branza dulce de vaci sai nu mascarpone dar a iesit minunata. pe gustul meu!!!!!!!!!

merisor 1

23.03.2015, 12:16

Cred ca e foarte buna cu branza de vaci, Dana!

Aletta 1

31.08.2016, 10:50

Merisor, nu trebuie praf de copt la blat?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08