Prajitura Sah-Mat

de merisor in Prajituri, 15 Feb 2015 | 31887 vizualizari

 

Ieri la tara, sora mea mi-a tot laudat aceasta prajitura, pe care ea o face foarte des si am zis sa o incerc si eu.
Mi-a fost putin teama ca nu o sa le placa baietilor mei macul, dar nici n-au ridicat o astfel de problema.
A iesit tare buna, dar putina, pentru ca am facut-o in tava mica 22/36 cm.
Prajitura in varianta ei originala se face cu biscuiti Picnic, dar eu nu am gasit, asa ca am folosit Petit Beure combinati.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 9 linguri zahar
  • 100 gr nuca de cocos
  • 100 gr mac
  • 2 linguri faina
  • sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 10 linguri lapte
  • 1 varf cutit sare
  • 250 gr mascarpone
  • In plus:
  • 1 pachet mic de biscuiti simpli, Petit Beure
  • 1 pachet mic de biscuiti cu cacao, Maronetti
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Sah-Mat:

Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste fiecare cate un praf de sare.

Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam energic pana obtinem o bezea tare.

Scoatem mixerul si introducem o paleta sau un tel.

Adaugam treptat faina, nuca de cocos si macul, amestecand usor de jos in sus pentru a nu se lasa prea mult bezeaua.

Tapetam tava cu hartie ce copt, intindem compozitia de blat in ea si o dam la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana se rumeneste usor la suprafata, depinde de cuptorul fiecaruia.

Pentru crema, frecam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spumoase, apoi le diluam treptat cu laptele rece.

Fierbem crema pe baie de aburi, mestecand continuu cu o lingura de lemn, pana se ingroasa ca o budinca.

Lasam crema fiarta sa se raceasca apoi o amestecam treptat cu mascarponele si o intindem peste blatul racit.

Deasupra cremei asezam biscuitii alternand unul simplu cu unul de cacao, ca la tabela de sah.

Acoperim prajitura cu o folie si o dam la rece pentru cateva ore, apoi o vom portiona.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Mascarponele se poate inlocui cu un pachet de unt, dar crema va iesi mai groasa.

2

Se poate glazura cu ciocolata, dar nu va mai avea aspectul de Sah.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Sah-Mat-0
Prajitura Sah-Mat-1
Prajitura Sah-Mat-2
Prajitura Sah-Mat-3
Prajitura Sah-Mat-4
Prajitura Sah-Mat-5
Prajitura Sah-Mat-6
Prajitura Sah-Mat-7
Prajitura Sah-Mat-8
Prajitura Sah-Mat-9
Prajitura Sah-Mat-10

COMENTARII (29)

dana85

dana85 1

23.03.2015, 11:37

am facut si eu reteta asta atat ca am pus branza dulce de vaci sai nu mascarpone dar a iesit minunata. pe gustul meu!!!!!!!!!

 merisor

merisor 1

23.03.2015, 12:16

Cred ca e foarte buna cu branza de vaci, Dana!

Aletta

Aletta 1

31.08.2016, 10:50

Merisor, nu trebuie praf de copt la blat?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!